Juristforbundets valgkomité innstiller på gjenvalg av visepresident og styremedlemmer

Juristforbundet har landsmøte i november og valgkomiteen har nå levert sin innstilling til de ulike vervene.

Benedicte Gram-Knutsen (Foto: Juristforbundet)
Juristforbundets visepresident Benedicte Gram-Knutsen ønskes gjenvalgt av valgkomiteen (Foto: Juristforbundet)

Det opplyser Juristforbundet foran landsmøtet som skal foregå 8.-9. november.

Forbundets nåværende visepresident Benedicte Gram-Knutsen er av valgkomiteen innstilt til gjenvalg.

Også de landsmøtevalgte styremedlemmene Jon Ole Bjørklund Whist og Ina Anett Grunnvåg forslås gjenvalgt av valgkomiteen. Whist er forhandlingssjef i Norges Farmaceutiske Forening og Grunnvåg arbeider som advokat/leder for compliance og personvern i Mestergruppen AS.

Som felles varamedlem for disse to styremedlemmene innstiller komiteen Tormod Anders Sletten, som er lagdommer i Frostating lagmannsrett.

Juristforbundets president Sverre Bromander er ikke på valg i år. Han er valgt for fire år som første periode og er ikke på valg før i 2026.

Juristforbundets hovedstyre består ellers av én representant for hver av de fem seksjonene i forbundet, vanligvis lederen. Det vil altså si lederne for seksjonene stat, kommune, privat, Dommerforeningen og student.

Kvinneutvalg og mangfoldsutvalg

Landsmøtet skal også velge lederne av Juristforbundets kvinneutvalg og inkluderings- og mangfoldsutvalg. Farah Ali og Hallvard Øren har hatt disse vervene i seks år, og valgkomiteen foreslår begge gjenvalgt.

Når det gjelder personer til Juristforbundets kontrollkomité, er Erik Normann Warberg innstilt som leder etter Håvard Holm. Også Lars Marius Heggberget, Frank Grønås, Marit Bjørånesset Frogner og Katrine Bratteberg innstilt til kontrollkomiteen – med Fredrik Marius Wold og Malin Bye Sørensen som varamedlemmer.

Hanne Gillebo-Blom, leder av valgkomiteen som nå har levert sin innstilling, sa i mai at man i arbeidet med å finne egnede kandidater til alle vervene vill ta hensyn til "blant annet kjønnsbalanse, geografisk representasjon og selvfølgelig kompetanse".

Delegatene velges av seksjonene

Årets landsmøte i Juristforbundet skal avholdes 8. - 9. november på Soria Moria Hotell i Oslo. Landsmøtet er Juristforbundet øverste organ og holdes hvert annet år. Delegatene velges av forbundets seksjoner.

I tillegg til valg av tillitsvalgte, skal landsmøtet behandle blant annet Juristforbundets prinsipprogram, hovedsatsingsområder i kommende periode og saker fremmet av hovedstyret, seksjonene, medlemsforeningene eller enkeltmedlemmer.