Statsforvalterjuristene: – Vi er spente på hva regjeringen vil gjøre

Hallvard Øren i Statsforvalterjuristene mener positiv evalueringsrapport må gjøre det vanskelig å skulle sette i gang en ny omorganisering av statsforvalterembetene.

Hallvard Øren (Foto: Tuva Bønke Grønning)
Hallvard Øren (Foto: Tuva Bønke Grønning)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) konkluderer i en evaluering med at dagens struktur fungerer godt og at sammenslåingene har hatt en positiv innvirkning.

– Vi i Statsforvalterjuristene er nå spente på hva regjeringen vil gjøre. Rapporten er tydelig på at dagens organisering av embetene er fornuftig, og fokuserer særlig på statsforvalterne som rettssikkerhetsinstans, sier Hallvard Øren, styremedlem i Statsforvalterjuristene i Juristforbundet.

Han er glad for at rapporten peker på rettssikkerhetsdelen.

– Vi er glade for at DFØ gjennom rapporten ser våre medlemmer som gjør en fantastisk jobb for innbyggerne hver dag. Det må derfor være vanskelig for regjeringen å skulle sette i gang en ny omorganisering av godt fungerende statsforvalterembeter, sier Øren til Juristen.

Utredning: Skal statsforvalter­strukturen følge fylkes­strukturen?

Rapport anbefaler ikke reversering av sammenslåtte statsforvaltere

– Naturlig å vurdere endringer

I sin evaluering finner DFØ få grunner til at fylkeskommunens inndeling bør definere statsforvalterens inndeling, men kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) mener det likevel må vurderes.

– Endringer i fylkesinndelingen gjør det naturlig å også vurdere hvorvidt det bør gjøres endringer i inndelingen av statsforvalterembetene. Evalueringen fra DFØ er et viktig grunnlag for vurderingen, men også andre momenter vil inngå, sier Gjelsvik i en pressemelding.