Hun vant inter­nasjonal pris for master­oppgave om arrest­ordre

– Det gir meg stor motivasjon til å fortsette arbeidet med juridisk beskyttelse for menneskerettigheter i Europa, sier Marie Bakken.

Marie Bakken (Foto: Advokatfirma Skretting/Pixabay)
Marie Bakken, som nå er fullmektig i Advokatfirmaet Skretting, hadde sitt utvekslingsopphold ved Universitetet i Salamanca (Foto: Advokatfirma Skretting/Pixabay)

Marie Bakken, som tok mastergrad ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen i 2021, har vunnet The Arenberg-Coimbra Group Prize for Erasmus Students for 2022.

Prisen på 5000 euro gis årlig til en masterstudent som har vært på Erasmus utveksling ved et av de 41 medlemsuniversitetene i Coimbra Gruppen, og som kan vise til at utvekslingsoppholdet har vært av stor verdi for arbeidet med mastergraden.

– Jeg er svært takknemlig for denne anerkjennelsen og den gir meg stor motivasjon til å fortsette arbeidet med juridisk beskyttelse for menneskerettigheter i Europa, sier hun i en pressemelding fra UiB.

Marie Bakken jobber i dag som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Skretting AS. Hun hadde sitt utvekslingsopphold ved Universitetet i Salamanca i Spania. Institusjonen som ble grunnlagt i 1218 er et av verdens eldste universiteter.

Oppgave om arrestordre

Karl Harald Søvig, dekan ved Det juridiske fakultet ved UiB, sier det er svært gledelig at Bakken har fått prisen.

– Hun skrev masteroppgave om arrestordreloven. Oppgaven illustrerer også et sentralt utviklingstrekk i norsk rett, hvor Norge er med på EU-samarbeid som rekker videre enn EØS-avtalen. Tematikken er praktisk, og den er prinsipiell.

– Høyesterett skal denne uken behandle en sak om utlevering til Polen på grunnlag av arrestordreloven. Spørsmålet er om menneskerettighetene er tilstrekkelig ivaretatt etter polsk rett til at utlevering kan skje i henhold til loven, sier Søvig.

The Arenberg-Coimbra Group Prize for Erasmus Students ble opprettet i 2006. Arenberg-siftelsen har som formål å styrke kunnskapen om det europeiske kontinents historie og kultur.