Lovdata og Jusspodden samarbeider om juss­formidling

– Et format som treffer både jurister og de som ikke har noen juridisk skolering, sier Lovdatas direktør om podkast.

Odd Storm-Paulsen og Marianne Reinertsen (Foto: Lovdata)
Odd Storm-Paulsen og Marianne Reinertsen (Foto: Lovdata)

Lovdata blir fra 1.februar fast sponsor av podkasten Jusspodden.

– Lovdata ønsker å satse mer på jussformidling. Da vi fikk mulighet til å samarbeide med Marianne Reinertsen om Jusspodden, var vi ikke i tvil at vi ville bidra, sier direktør for Lovdata, Odd Storm-Paulsen i en pressemelding.

– Marianne har vist at hun klarer å fange opp spørsmål som opptar mange. Hun inviterer dyktige personer til studioet der hun skaper en god stemning og stiller dem de spørsmålene mange lurer på. Jeg tror Jusspodden har funnet et format som treffer både jurister og de som ikke har noen juridisk skolering, sier han om podkasten som har vært i gang siden 2017.

Jusspodden beskrives som en aktualitetspodkast, som ved å ta utgangspunkt i dagsaktuelle temaer gir en journalistspin på jussen, samtidig som den skal gå i dybden og forklare hvordan jussen funker. Formålet er å formidle juss på en måte som er lettfattelig og interessant for alle. Jusspodden publiserer ukentlige episoder om juss og samfunn og fra januar vil det også komme månedlige oppdateringer med de viktigste sakene fra jussens verden.

Programleder Marianne Reinertsen er jusstudent og journalist og har jobbet flere år med jussformidling. Hun har også begynt å jobbe i Lovdata for å bidra i Lovdatas satsing på dette området.

– Å få Lovdata med på laget er en drøm jeg har hatt helt fra start. Lovdata er like opptatt av jussformidling som meg og jeg gleder meg til å ha dem med på laget, sier Reinertsen.

Tidligere har podkasten tatt opp både ID-tyveri, netthets, lovforslag om konverteringsterapi og bruk av isolasjon. Den kommende tiden står både korrupsjon og justismord på agendaen, og lytterne har alt bedt om en episode om forvaring i lys av Breivik-saken, forteller hun.