Jon Wessel Aas (Foto: Thomas Haugersveen)
Jon Wessel Aas (Foto: Thomas Haugersveen)

Advokatene til streik for høyere salærsats

– Slik situasjonen er, ser vi ikke noen annen utvei enn å fortsette med den planlagte streiken, sier Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas.

Mandag, 8. november 2021 - 18:54

Det blir “advokatstreik” etter at det ble klart at den nye regjeringen kun øker rettshjelpssatsen minimalt og ikke lover en tydelig forhandlingsrett for advokatene eller økning av reisegodtgjørelsen. Det melder Advokatforeningen mandag kveld. 

Regjeringen presenterte i dag sin tilleggsproposisjon til statsbudsjettet, der det kommer frem at det blir en økning på bare 22 kroner på rettshjelpssatsen.

I den forrige regjeringens budsjettforslag var det ikke foreslått å prisjustere salærsatsen. Nåværende regjering foreslår å prisjustere rettshjelpssatsen, slik at satsen for 2022 øker fra 1 085 kroner til 1 107 kroner.

Men det er langt fra bra nok, sier Advokatforeningen:

“Det er lavere enn inflasjonen inneværende år, og forslaget vil dermed nok en gang innebære en svekkelse av rettshjelpssatsen. Regjeringen legger altså opp til en fortsatt inntektsnedgang for de advokatene som tar på seg saker for samfunnets mest sårbare grupper”, skriver foreningen. 

Regjeringen kom heller ikke med løfter om forhandlingsrett for advokatene. Halveringen av reisegodtgjørelsen ble heller ikke reversert.

Streikeaksjonen innebærer at Advokatforeningen oppfordrer forsvarere med møterett i Høyesterett til å ikke ta på seg nye saker i perioden streiken varer. Streiken vil ikke ramme saker som allerede er berammet.

– Slik situasjonen er, ser vi ikke noen annen utvei enn å fortsette med den planlagte streiken, inntil våre tre krav blir nærmere imøtekommet, sier Jon Wessel-Aas.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

Kristiansand kommune
Søknadsfrist: 
22.05.2022
FEE-Påtale finans og spesiallov, Oslo politidistrikt
Søknadsfrist: 
27.05.2022
Universitetet Stavanger
Søknadsfrist: 
29.05.2022
OsloMet - storbyuniversitetet
Søknadsfrist: 
12.06.2022