UiO: Hjemme­eksamen for alle til våren

Fakultetet i Oslo har besluttet at alle eksamener til våren skal gjennomføres som hjemmeeksamen, og at all ordinær undervisning skal være digital frem til påske.

Foto: Thomas Haugersveen
Foto: Thomas Haugersveen

Det melder Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Beslutningen kommer etter at studiedekan Tarjei Bekkedal har hatt en serie allmøter med studentene på master i rettsvitenskap.

– For meg har det vært viktig å lytte til studentene, og det jeg trekker ut av dialogen er at en forutsigbar studiesituasjon er viktig. Det er det vi behovet vi  imøtekommer nå, sier studiedekan Tarjei Bekkedal på fakultetets nettside.

Digitalt tilbud ut semesteret

Ifølge fakultetet blir det gitt et fulldigitalt undervisningstilbud ut vårsemestret, og frem til påske vil all undervisning være digital.

Selv om fysisk undervisning skulle være mulig etter påske, vil fakultetet tilby digitale alternativer helt frem til eksamen for studenter som ønsker det.

– Det er viktig å ta hensyn til de som av ulike grunner ikke har anledning til å delta fysisk, derfor garanterer vi at det vil være et digitalt undervisningstilbud ut semesteret. Dette gjelder selv om samfunnet skulle åpnes opp mer, uttaler Bekkedal på fakultetets nettside.