Nær fem mill. til nye undervisnings­metoder for jus ved UiB

Jusutdanningen ved UiB får penger til å utvikle nye undervisningsmetoder. 

I forkant av statsbudsjettet melder Kunnskapsdepartementet at det deles ut mer penger til nye undervisningsmetoder ved universiteter og høgskoler.

I alt 14 prosjekter ved 7 universiteter og høgskoler får opptil 5 millioner kroner hver i støtte til å utvikle nyskapende undervisnings- og vurderingspraksis. 

Det gjelder også jusutdanningen. Prosjektet «Bedre læring, bedre jurister» ved Universitetet i Bergen, med prosjektleder Jan‐Ove Færstad, tildeles 4 985 000,- kroner. 

Pengene deles ut av Diku, Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning.

– Bidra til bedre læring

Årets tildeling er den andre innen Dikus program for studentaktiv læring og det har vært sterk konkurranse om midlene - i år kom det inn 86 søknader fra læresteder over hele landet mot 75 søknader i fjor. Koronautbruddet førte til at universiteter og høyskoler måtte legge om til digital undervisning og vurdering mer eller mindre over natten. 

– Prosjektene som får støtte skal bidra til bedre læring for studenter som tar blant annet juss, medisin, lærerutdanning, ingeniør og helsefag. Flere av prosjektene har utvikling av tverrfaglige utdanningsprogrammer og digitale muligheter som viktige elementer, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i en pressemelding.