Fire av ti har trengt advokat det siste året

I løpet av de siste 12 månedene har fire av ti nordmenn benyttet advokattjenester. Ytterligere én av ti har hatt behov, men har av ulike årsaker ikke benyttet seg av det. 

Tor Egil Viblemor
– Viser hvor viktig det er med advokater over hele landet og en mangfoldig advokatbransje, sier Tor Egil Viblemo om funnene i undersøkelsen

Det viser en undersøkelse Respons Analyse har utført for Juristforbundet. Undersøkelsen viser også at de fleste som har brukt advokat er fornøyde med advokatens arbeid.

Tor Egil Viblemo, leder av Juristforbundet – Privat, sier i en pressemelding at han ikke er overrasket over det store behovet for advokattjenester.

– Det viser hvor viktig det er med advokater over hele landet og en mangfoldig advokatbransje. Mange mindre advokatfirmaer rundt i Norge er meget viktige for rettssikkerheten til folk flest, sier Viblemo.

Måtte få hjelp til å forstå innholdet i lov

Ifølge undersøkelsen har annenhver nordmann måttet sette seg inn i en bestemt lov det siste året. Av disse svarte 41 prosent at de måtte få hjelp til å forstå innholdet.

De som hadde benyttet seg av advokattjenester, ble også spurt om hvordan de opplevde prosessen. Fire av fem sa de fikk den hjelpen de trengte, og like mange mente advokaten var god til å sette seg inn i problemet klienten hadde kommet med.

– Det er gledelig med slike tilbakemeldinger, sier Viblemo.