Lindis Stranden irriterer seg over det store fokuset på jus i forretnings­verdenen

Tirsdag, 14. mai 2019 - 7:26

I vår nye spalte «Juristrunden» stiller vi jurister rundt om i landet åtte spørsmål om deres hverdag.

Lindis Stranden er jurist i Bydel Gamle Oslo. 

Hva er det første du gjør når du kommer på jobb?

- Det første jeg gjør når jeg kommer på jobb er å si God morgen og Hei til alle flinke kollegaene mine som jeg har og som jeg er veldig stolt av å jobbe sammen med. Har kaffekoppen i hånda på vei inn.

Hva irriterer deg mest når du leser om jus i media?

- Det som irriterer meg mest er det store fokuset på jus i forretningsverdenen. Hva med å skrive artikler om jus som berører vanlige mennesker og deres rettigheter og plikter i vårt daglige hverdagsliv?

- Det er flere som sliter med små og store problemer, og som vil kunne bli oppmerksomme på ulike forhold, og dermed bli hjulpet i større grad. Det er ikke uten grunn at media sies å være den fjerde statsmakt. De har stor makt til å kunne påvirke og sette dagsorden for temaer som er viktige for folk flest.

Hva er den største utfordringen for jusprofesjonen fremover og der du jobber?

- På generelt grunnlag må jeg si digitalisering da oppgaver for oss jurister helt klart vil endres som følge av det. På min arbeidsplass blir det viktig å rett og slett beholde juskompetanse sammen med de andre fagprofesjonene som vi har her.

Har du en favorittbok? Hvorfor det?

- Jeg har i alle fall en favoritt lokalavis som heter Synste Møre. Den er for de som bor i Vanylven kommune. Da får jeg følge med på stort og smått fra hjembygda mi Syvde, som jeg er veldig stolt av å komme fra!

Et studieminne som har festet seg ekstra godt?

- Et studieminne er den fine tiden jeg jobbet som journalist i studentavisen Injuria- på Universitet i Bergen på jussen. Der fikk jeg gode venner som jeg hadde det mye gøy sammen med. Jeg fikk intervjue kjente folk som Rolf B Wegner, Hanne Sophie Greve og Jan Erik Langangen. Disse er alle jurister som gjorde et sterkt inntrykk på en fersk student.

Hvor ofte sjekker du jobbmailen på fritida?

- Jeg er tilgjengelig på jobbmail på fritiden, og svarer ut det som ikke kan vente.

Blir du stressa hvis du ikke har telefonen i nærheten? 

- Om jeg ikke blir stressa så innrømmer jeg at jeg er mer avhengig av mobiltelefonen enn jeg strengt tatt liker å være.

Hvordan musikk ligger i spillelista di om dagen?

- Der ligger alt fra Alan Jackson til Volbeat og Supertramp.

Ledige stillinger:

LOGO VIRKE
VIRKE, Oslo
Søknadsfrist: 
21.05.2019
LOGO Riksvåpen
Sør-Trøndelag tingrett
Søknadsfrist: 
24.05.2019
LOGO Riksvåpen
Fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker, Oppland og Hedmark
Søknadsfrist: 
25.05.2019
LOGO NTNU
NTNU, Trondheim
Søknadsfrist: 
26.05.2019
LOGO SJT
Statens jernbanetilsyn
Søknadsfrist: 
26.05.2019
LOGO NHO
Næringslivets Hovedorganisasjon
Søknadsfrist: 
27.05.2019
LOGO Tr heim kommune
Kommuneadvokaten, Trondheim kommune
Søknadsfrist: 
01.06.2019
LOGO E-HELSE
Direktoratet for e-helse
Søknadsfrist: 
02.06.2019
LOGO Høyesterett
Høyesterett
Søknadsfrist: 
02.06.2019
LOGO Fylkesmannen i Oslo og Viken
Fylkesmannen i Oslo og Viken
Søknadsfrist: 
03.06.2019
LOGO NAV
NAV, Oslo
Søknadsfrist: 
09.06.2019
LOGO NAV
NAV, Oslo
Søknadsfrist: 
12.06.2019
LOGO Høyesterett
Norges Høyesterett
Søknadsfrist: 
17.06.2019