Lyst til å bedre fiskevelferden, hundre millioner laks av gangen?
Har du lyst til å bedre fiskehelsen og fiskevelferden her til lands er Mattilsynet stedet for deg. Hos oss vil du være med å bedre fiskevelferden, flere hundre millioner laks av gangen. Denne jobben krever stor innsats og ikke rent lite pågangsmot i en langsiktig satsing. Den utfordringen er vi klare til å ta, og vi håper du har lyst til å være med.
Hos oss vil du jobbe med et bredt utvalg fageksperter, i og utenfor Mattilsynets organisasjon, som alle har et sterkt engasjement for dyrevelferd generelt, og fiskevelferd i særdeleshet. Du vil også jobbe med eksperter på jus og forvaltning.
Fiskevelferd er et fagområde som ikke har kommet langt nok. Det er en felles forståelse av at tilstanden er for dårlig i dag, og du deler kanskje denne oppfatningen? Vi jobber ikke bare med forvaltning, men også med utvikling av regelverket. Det gjør vi i dialog med dyreeiere, næringsorganisasjoner og offentlige instanser. Hos oss vil du kunne bidra positivt med din kompetanse.
Akvakulturnæringen utvikles raskt og omfattende, med ny teknologi, maskin- læring og digitalisering. Forsvarlig fiskevelferd er et krav og skal dokument- eres ved utvikling av ny teknologi, som for eksempel ved metoder for behandling mot lakselus, lukkede anlegg, anlegg på land og konsepter som skal driftes på mer eksponerte havområder. Vi ser derfor etter deg som kan ha interesse av interessante juridiske problemstillinger innen fiskevelferd og som vil kunne være en pådriver for å videreutvikle områdene våre slik at vi lykkes med samfunnsoppdraget.
Hovedkontoret, seksjon fiskehelse og fiskevelferd.
Hvilke oppgaver vil du løse?
- Regelverksutvikling, regelverksfortolkning og veiledning i samarbeid med naturfaglig kompetanse særlig knyttet til fiskevelferd. Arbeid med fiskehelse vil også inngå.
- Bidrag til strategisk og faglig utvikling av seksjonens tilsyn- og forvaltningsområde.
- Samarbeid med næring, kunnskapsinstitusjoner, direktorater og andre relevante aktører.
- Bidrag til enhetlig oppgaveløsning, og til at avdelingen og Mattilsynet leverer på det som har høyest prioritet. Dette kan i perioder innebære oppgaver utenfor seksjonens ansvarsområde.
Hvem er du?
- Du har god rolleforståelse, og evner derfor å gjøre gode forholdsmessige vurderinger i forvaltningen av regelverket
- Du må klare å kombinere samarbeid innad og på tvers av fagområder med det å jobbe selvstendig
- Du må være god til å veilede og formidle det komplekse på en forståelig måte, samt finne løsninger
- Du må kunne takle en hektisk hverdag og dermed være god til å prioritere
- I en variert hverdag må du både kunne planlegge godt, men også kunne tilpasse deg endringer raskt
Personlig egnethet og hvordan du passer inn i teamet er en viktig del av vurderingen, slik at vi sammen får løst samfunnsoppdraget vårt.
Hvilke bakgrunn har du?
- Du har juridisk embetseksamen/master i rettsvitenskap
- Du bør ha juridisk arbeidserfaring, helst fra havbruksnæringen
- God kjennskap til offentlig forvaltning og/eller EU/EØS-rett er en fordel
- Du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk, skriftlig så vel som muntlig
- Du har evne til å tilpasse deg nye digitale løsninger
Hva får du hos oss?
- Et faglig sterkt felleskap som har et stort engasjement for bedre dyrevelferd
- Utvikle din kompetanse på ulike fagområder og i forvaltningsrollen
- Fleksible arbeidstidsordninger med mulighet for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret.
- Stillingen er lønnet som rådgiver (stillingskode 1434) / seniorrådgiver (stillingskode 1364) fra kr. 550 000 avhengig av kvalifikasjoner.
- Gunstige pensjons- og lånevilkår gjennom Statens Pensjonskasse
Hva venter du på?
Du søker ved å klikke på knappen, og blir da ledet inn til vårt søknadssystem. Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev. Når du sender inn søknaden din laster du opp vitnemål og attester som vedlegg.
Dersom du har noen spørsmål eller noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med Lise C. Rokkones på lise.charlotte.rokkones@mattilsynet.no eller 22 77 85 96.
SØK HER
I Mattilsynet jobber vi for at maten skal være trygg og dyra skal ha det godt. Vi er 1.250 fagfolk med tverrfaglig kompetanse på tvers av mange fag, som for eksempel veterinærfaget, fiskehelse, næringsmiddel, plantehelse, jus og forvaltning. Foruten hovedkontoret har vi fem regioner, og en tilstedeværelse i hele landet. Mattilsynet rapporterer til Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet. Les mer på mattilsynet.no
Inkludering og mangfold er en styrke for Mattilsynet. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver slik at vi kan løse oppgavene på en enda bedre måte. Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en og/eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg til å krysse av for dette når du søker jobb hos oss. Vi kaller inn minst én kvalifisert søker i hver gruppe til intervju. Får du jobben legger vi til rette for deg om du trenger det. Vi bruker kun avkrysningene til å velge ut riktige kandidater og til anonymisert statistikk.