Leder (jurist) gruppe innkreving, juridisk avdeling
Skattedirektoratet
Søknadsfrist: 25.04.2022
Hva går jobben ut på?
Du får ansvar for utredningsarbeid, forslag til lov- og forskriftsendringer, avklaring av prinsipielle spørsmål, samt faglig samarbeid med Finansdepartementet. Du vil blant annet jobbe med:
- ledelse og utvikling av dine medarbeidere
- sikre ensartet og riktig rettsanvendelse og regelverksutvikling på fagområdet
- faglig bistand og dialog med fagmiljøene i Skatteetaten
- ansvar for å følge med den internasjonale utviklingen og oppfølgning av rettssaker av prinsipiell karakter
- ha løpende dialog med Finansdepartementet
Du får personalansvar for 7 engasjerte og kompetente medarbeidere, som er en erfaren gjeng og ønsker seg en trygg og tydelig leder som gir mye ansvar. Arbeidsdagen din vil være hektisk - men veldig givende, og du må kunne balansere mer langsiktige oppdrag med hastesaker og korte tidsfrister.
Hvilke kvalifikasjoner er nødvendige?
Du er en utviklingsorientert jurist (master i rettsvitenskap/juridisk embetseksamen), med erfaring fra eller kjennskap til innkrevingsområdet. Du har god forståelse for sammenhenger mellom regelverk, prosess og system.
Du har god erfaring med å lede andres arbeid, men ikke nødvendigvis hatt en formell lederstilling. Selv om du ikke har jobbet i det offentlige tidligere, må du ha god kjennskap og god forståelse for hvordan forvaltningen fungerer.
Hva slags leder ønsker vi oss?
Du
- er en tydelig og motiverende leder som mestrer å lede sterke fagfolk og få dem til å trekke i samme retning
- har et godt helhetsblikk og er opptatt av å forstå ditt bidrag inn i en større sammenheng
- evner å få til endring og fornyelse, og har interesse for å se digitalisering og regelutvikling i sammenheng
- samarbeider godt og er en god relasjonsbygger, for å sikre stor grad av tverrfaglig samarbeid i juridisk avdeling og med Skatteetaten for øvrig
- må kunne sikre fremdrift i oppgaver og prosesser
Ledere i Skatteetaten motiveres av å være i en lederrolle, ønsker å bruke tid på lederskap og er villige til å utvikle eget lederskap. Vi håper dette er noe du også kjenner deg igjen i.
Hvorfor skal du velge oss?
Vi kan friste med
- muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit hos befolkningen
- en lederstilling med stor betydning for etatens samfunnsoppdrag og brukerne
- gode og trygge rammer med blant annet fleksitid og betalt overtid, samt mulighet for å trene i arbeidstiden
- medlemskap i Statens pensjonskasse, som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger
Du blir ansatt som underdirektør (kode 1059), med brutto årslønn fra kr 850 000 – kr 1 000 000, avhengig av kvalifikasjonene dine. For spesielt kvalifiserte kandidater kan vi vurdere å gi noe høyere lønn enn dette.
Utdanning gjennomført i utlandet må være NOKUT-godkjent.
I Skatteetaten får du jobbe sammen med noen av de beste på ditt fagfelt, du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder og du får muligheten til å utvikle deg. I Skatteetaten jobber alle mot et felles mål, å sikre finansieringen av velferdsstaten. Vi består av et direktorat, seks divisjoner med landsdekkende ansvar og 7 500 ansatte
Skattedirektoratet skal sørge for helhetlig og strategisk styring og oppfølging av etaten. Direktoratet består av fire avdelinger: virksomhetsstyring, HR, kommunikasjon og juridisk avdeling. Avdelingene er Skatteetatens kontaktpunkt overfor Finansdepartementet på sine fagområder. Direktoratet består i tillegg av sikkerhetsstab, stab for internrevisjon og internasjonal stab.
Skatteetatens arbeidsstyrke skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne og/eller hull i CV til å søke våre stillinger. Vi er en IA-bedrift og vil legge arbeidsforholdene til rette for deg hvis du har behov for det.
Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Det gjelder spesielle regler for adgangen til å inneha bistillinger, bierverv og/eller næringsinteresser for ansatte i Skatteetaten.
Skatteetaten har seks måneder prøvetid.