Jurist/medarbeider innen menneskerettigheter - rådgiver /seniorrådgiver

Vil du være med på å forebygge umenneskelig eller nedverdigende behandling av frihetsberøvede i Norge?

Søknadsfrist
 
Sivilombudets forebyggingsmandat
Sivilombudets forebyggingsenhet mot tortur og umenneskelig behandling ved frihetsberøvelse ble opprettet som følge av at Norge ratifiserte tilleggsprotokollen til FNs torturkonvensjon (OPCAT).Forebyggingsenheten har adgang til å besøke alle steder hvor personer er fratatt sin frihet, for å forebygge tortur og annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. Besøkene kan skje både med og uten forhåndsvarsel. Forebyggingsenheten behandler ikke enkeltklager.
Om stillingen
Vi søker en dyktig, erfaren og samfunnsengasjert jurist med menneskerettighetskompetanse til Sivilombudets forebyggingsenhet.
Forebyggingsenheten foretar regelmessige besøk til f.eks. fengsler, politiarrester, steder innen tvungent psykisk helsevern, barneverninstutisjoner og andre steder mennesker er fratatt friheten. Forebyggingsarbeidet omfatter også kunnskapsformidling, myndighetsdialog, kontakt med berørte grupper og samarbeid med internasjonale aktører. Vi rapporterer årlig til Stortinget og til FNs underkomité for forebygging (SPT).
For å ivareta vårt brede mandat er forebyggingsenheten tverrfaglig sammensatt og består i dag av medarbeidere med både juridisk, samfunnsvitenskapelig og psykologfaglig bakgrunn. Avdelingen knytter til seg ekstern spesialistkompetanse etter behov.
I denne stillingen får du mulighet til å planlegge og gjennomføre besøk til steder der personer er frihetsberøvet, og utarbeide rapporter i etterkant av slike besøk. Vi søker en person som kan ta den faglige ledelsen av enkeltbesøk og utarbeide rapporter med høy kvalitet både metodisk, språklig og faglig. Videre skal stillingen opparbeide og vedlikeholde faglige nettverk, innhente kunnskapsgrunnlag fra ulike kilder og utvikle intern kompetanse spesielt innen juridisk og menneskerettslig metode.
Det må påregnes en del reisevirksomhet, spesielt innenlands.
Søknadsfrist: 14. mars 2022

 

Kvalifikasjonskrav

For å anses kvalifisert til stillingen, må du ha:

  • høyere juridisk utdanning fra universitet eller høyskole (embetsstudium, mastergrad eller høyere).
  • erfaring fra utrednings- og analysearbeid, eventuelt etterforskning.
  • meget gode analytiske evner.
  • meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne.
  • minimum 3 års relevant erfaring.

Ønskede kvalifikasjoner

Det er en fordel om du har:

  • erfaring fra og interesse for arbeid med menneskerettslige problemstillinger og arbeid med sårbare grupper.
  • erfaring fra tilsynsvirksomhet.
  • erfaring fra å jobbe i et tverrfaglig arbeidsmiljø.
  • erfaring fra eller god kunnskap om norsk forvaltning og dens organisering.
  • erfaring fra prosjektledelse.
  • kompetanse i andre språk.

Ønskede personlige egenskaper

Vi søker etter en person med høy faglig og etisk standard. Du setter kvalitet og faglig utvikling høyt og motiveres av å jobbe i et tverrfaglig miljø. Arbeidsformen din er strukturert, målrettet, nøyaktig og helhetlig. Du er løsningsorientert og har evne til å håndtere komplekse problemstillinger. Du skaper tillit og gode relasjoner og bidrar til å utvikle en god organisasjonskultur.

Stillingen innebærer utstrakt samhandlig både internt i virksomheten og med eksterne aktører, og det er nødvendig med svært gode samarbeidsevner. Du har engasjement for Sivilombudets samfunnsoppdrag og for å bidra til å fremme dette på en faglig solid måte.

Personlig egnethet, herunder teamsammensetning, vil bli vektlagt.

Sivilombudet tilbyr

  • interessante, meningsfulle og utviklende arbeidsoppgaver.
  • svært godt arbeidsmiljø med høy faglig standard og fokus på lagånd.
  • lønn etter Hovedtariffavtalen i staten, etter kvalifikasjoner og erfaring.
    • seniorrådgiver, stillingskode 1364: kr. 670.000 - 850.000
    • rådgiver, stillingskode 1436: kr. 590.000 - 670.000
  • oversiktlige arbeidsbetingelser med fleksibel arbeidstid, medlemskap i Statens pensjonskasse og fokus på inkluderende arbeidsmiljø.

Om søknadsprosessen

For å søke på stillingen kan du bruke lenken "Søk stillingen" på denne siden. 

Dersom du trenger hjelp til å fylle ut den elektroniske søknaden, ta kontakt med Jobbnorge på kundeservice@jobbnorge.no eller telefon +47 75 54 22 20. 

Søknaden skal inneholde vedlegg som vitnemål/karakterutskrift og attester.

Du kan be om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlisten. Dette må i så fall begrunnes. Vi kontakter deg dersom ønsket ditt ikke tas til følge.

Inkludering og mangfold er en styrke og gjør at vi kan løse oppgavene våre enda bedre. Derfor ønsker vi oss medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver. Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk.

Stillingen ønskes besatt så snart som mulig.

Du kan få nærmere opplysninger om stillingen ved å henvende deg til avdelingssjef Helga Fastrup Ervik på telefon 22 82 85 00

Søknadsfrist: 14. mars 2022

Arbeidsgiver: Sivilombudet

Kommune: Oslo

Omfang: Heltid

Varighet: Fast

Arbeidssted: Akersgata 8, 0158 Oslo

Om Sivilombudet

Stortingets ombud for kontroll med forvaltningen (Sivilombudet) er valgt av Stortinget for å føre kontroll med den offentlige forvaltningen og alle i dens tjeneste for å hindre at det øves urett mot den enkelte, og for å bidra til at forvaltningen respekterer og sikrer menneskerettighetene.
Sivilombudet har to likestilte mandater. Vi undersøker klager fra borgere som mener å ha vært utsatt for urett eller feil fra den offentlige forvaltningen. I noen saker iverksettes også undersøkelser av eget tiltak. Det andre mandatet er å arbeide for å forebygge tortur og umenneskelig behandling i institusjoner ved å besøke steder hvor mennesker er fratatt friheten. 

Kontoret består av tre klagesaksavdelinger, en allmenn avdeling, en forebyggingsenhet og en administrasjon. Sivilombudet holder til sentralt i Oslo. Vi har for tiden om lag 70 ansatte, hvorav ca. 50 jurister. Mer informasjon på www.sivilombudet.no.

SØK HER