Høgskolelektor i rettsvitenskap i Molde
Høgskolen i Molde, Molde
Ved avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap utlyses inntil to faste stillinger i rettsvitenskap med arbeidssted Molde
Om oss
Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk (HiMolde) er en ledende utdannings- og forskningsinstitusjon innen flere av sine fagområder, hvor visjonen «Med kunnskap for bærekraft og innovasjon» skal gjenspeiles i all vår virksomhet.
Vi tilbyr over 40 ulike studieprogram, fra årsstudier til doktorgradsutdanning innen områder som helse- og sosialfag, IT, juss og samfunnsvitenskap, logistikk, Sport Management og økonomi. Vi har drøyt 220 ansatte og 3000 studenter ved våre studiesteder i Molde og Kristiansund.
Om stillingen / arbeidsoppgaver
Ved avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap utlyses inntil to faste stillinger i rettsvitenskap med arbeidssted Molde. Høgskolen i Molde har et solid rettsvitenskapelig fagmiljø, med lange tradisjoner for å tilby rettsvitenskapelige emner. Fra høsten 2021 skal vi tilby bachelor i rettsvitenskap. Vi trenger i den forbindelse å utvide vår stab av jurister, og den som ansettes vil i hovedsak undervise på bachelor i rettsvitenskap.
Programmet vil inneholde offentligrettslige og privatrettslige emner, med både nasjonal og internasjonal rett. Les mer om avdelingen på våre hjemmesider: www.himolde.no/om/organisasjon/fagavdelinger/os/.
Kvalifikasjonskrav
For ansettelse som høgskolelektor kreves mastergrad i rettsvitenskap eller juridisk embetseksamen, samt relevante forskningskvalifikasjoner utover dette og/eller relevant yrkespraksis. Det kreves god kunnskap om norsk rett.
Undervisningen foregår på norsk og det er derfor et krav at søkere må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk.
Søkerens personlige egenskaper vektlegges, herunder evne til å samarbeide med studenter, kolleger og andre. Søkere kan bli innkalt til prøveforelesning eller intervju som del av ansettelsesprosedyren.
For krav om ansettelse, se § 1-6 i følgende forskrift:
lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2006-02-09-129
Ved ansettelse av søker uten dokumentert praktisk pedagogisk utdanning, blir vedkommende pålagt å gjennomføre dette innen to år.
Vi tilbyr
Stillingen lønnes i statens lønnsregulativ for tiden i normalspennet kr 523 200-563 700, i lønnstrinn 59–63. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn avtales. Ansettelse skjer på vanlige statlige vilkår, og den som ansettes må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen. Fra lønnen går et lovfestet innskudd i Statens Pensjonskasse. For tiden er 20 prosent av arbeidstiden øremerket forskning, utvikling, innovasjon, samfunnskontakt og formidling.
Spørsmål / søknad
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved å henvende seg til studieleder Odd Anders Bøyum-Folkeseth (odd.a.boyum-folkeseth@himolde.no, 71214237) eller dekan Kari Bachmann (kari.bachmann@himolde.no, 71214277). Se også www.himolde.no.
Vi ber våre søkere om å registrere sin søknad på www.jobbnorge.no. Her legges også CV, attester og vitnemål ved.
Søknadsfrist: 28. februar 2021.
Høgskolen i Molde deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CVen, og som ellers fyller kvalifikasjonvilkårene til stillingen.
Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli gjort offentlig selv om søker ber om anonymitet, jf offentleglova § 25, 2. ledd. Anmodningen om unntak fra offentlighet må begrunnes.
SØK HER!