Assisterende riksadvokat
Den Høyere Påtalemakt
Om oss
Den høyere påtalemyndighet består av Riksadvokatembetet, 10 regionale og ett nasjonalt statsadvokatembete, samt statsadvokatene ved Økokrim. Vår etat har omkring 180 ansatte, hvorav for tiden 110 er statsadvokater. I tillegg er det 20 statsadvokater ved Økokrim.
Riksadvokaten og statsadvokatene har den overordnede faglige ledelse av straffesaksbehandlingen i politidistriktene. Den høyere påtalemyndighet skal gjennom sin egen behandling av straffesaker og fagledelse av politiet, bidra til å redusere kriminaliteten i Norge.
Det administrative ansvaret for Den høyere påtalemyndighet tilligger riksadvokaten, og her avgjøres også spørsmål om tiltale i de alvorligste straffesakene fra hele landet.
Arbeidet i vår etat er meningsfullt, krevende, selvstendig og ivaretar et viktig samfunnsoppdrag. Det stilles meget høye krav til faglig dyktighet, integritet og samarbeidsevner.
Om stillingen
Riksadvokaten leder påtalemyndigheten i Norge. Riksadvokatembetet består for øvrig av assisterende riksadvokat, 17 førstestatsadvokater/statsadvokater, administrasjonssjef, kommunikasjonsrådgiver og tolv administrativt ansatte. Embetet har kontorlokaler i Oslo sentrum. Riksadvokatembetet er fra 1. januar 2021 organisert med tre avdelinger; avdeling for etatsutvikling og fagledelse, avdeling for straffesaker og rettsutvikling og administrasjonsavdelingen.
Embetet som assisterende riksadvokat er ledig etter at vår medarbeider og kollega gjennom mange år er utnevnt til dommer i Norges Høyesterett. Det er ønskelig med snarlig tiltredelse.
Assisterende riksadvokat er riksadvokatens nærmeste medarbeider og faste stedfortreder, og utøver hans myndighet etter fullmakt. Stillingen er utfordrende og krevende. Assisterende riksadvokat må ha juridisk embetseksamen eller master i rettsvitenskap med god karakter. Det kreves solid praksis fra ledende stilling i offentlig eller privat virksomhet, eller juridisk praksis på høyt nivå.
Søkere til embetet må være samfunnsorienterte og ha god generell samtidsforståelse. Det kreves gode lederegenskaper, og det er ønskelig med medieerfaring. Vedkommende må være selvstendig, systematisk, nøyaktig og resultatorientert og ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne. Prosedyre for Høyesterett tilhører oppgavene.
Tilfredsstillende vandel forutsettes og man må kunne sikkerhetsklareres for " Strengt hemmelig". CV skal følge søknaden, og det bes opplyst om søker behersker begge målformer. Søkerne vil bli ført opp på offentlig søkerliste.
Det er et mål at den statlige arbeidsstyrken i størst mulig grad er sammensatt slik at den samsvarer med befolkningen ellers i samfunnet hva gjelder kjønn og etnisk opprinnelse. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke. Riksadvokatembetet og Den høyere påtalemyndighet forøvrig arbeider for å nå målene i regjeringens inkluderingsdugnad og ber derfor særskilt kandidater med nedsatt funksjonsevne og hull i CV om å søke ledige stillinger i etaten. Søkere som sier fra om at de har funksjonsnedsettelse eller hull i CV må være oppmerksomme på at denne informasjonen kan brukes til statistikkformål i anledning regjeringen sin inkluderingsdugnad dersom søkeren blir ansatt.
Lønn etter avtale. Det trekkes pensjonsinnskudd.
Spørsmål om embetet kan rettes til riksadvokat Jørn S. Maurud eller assisterende riksadvokat Knut Erik Sæther, telefon 22 47 78 50. Søknad sendes elektronisk via www.Jobbnorge.no
Søknad merkes med: ID 210353