UiB med KI-podkast for jurister

– Formålet med formidlingsprosjektet er å vise hvordan KI-revolusjonen transformerer jussektoren.

Paulo Chavarria og Kristian Wederhus (Foto UiB)
Paulo Chavarria og Kristian Wederhus (Foto: UiB)

Podkasten KI-LEX utforsker hvordan kunstig intelligens forandrer hvordan man tenker, lærer og praktiserer juss. Podkasten er produsert av Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, og den første episoden er tilgjengelig nå.

– Formålet med formidlingsprosjektet er å vise hvordan KI-revolusjonen transformerer jussektoren, og på hvilke måter vi best kan forberede morgendagens jurister på hva som møter dem, sier Paulo Chavarria i en pressemelding fra UiB.

Han er initiativtaker og produsent bak KI-LEX. Sammen med kollega og programleder Kristian Wederhus har han utviklet podkasten.

– Vi håper å gjøre lytterne klokere på hvordan vi faktisk og praktisk skal håndtere inntoget av KI i jussen. Ambisjonen er å gjøre KI-tematikken lettere håndgripelig, og å pirre til videre nysgjerrighet og lærelyst, sier Chavarria.

– Kunstig intelligens har blitt så omfattende og berører alle deler av jussen og samfunnet ellers. KI-ferdigheter er i ferd med å bli grunnkompetanse. Jeg tror at man fort vil sakke akterut hvis man ikke lærer seg å forstå og bruke disse verktøyene, sier Wederhus.

Prosjekt skal integrere KI i jussutdanningen

I den første episoden er KI-professor Alexander Lundervold gjest. Tema er hvordan KI innvirker på juss og utdanning.

– Vi begynner i første episode med å ta for oss KI-teknologien, og å forklare potensialet den har til å velte om på hvordan man jobber med og lærer vekk juss. I episodene som kommer utover våren vil vi i tur og orden ta for oss mer spesifikke og avgrensede aspekter. Det er et langt lerret å bleke, forteller Wederhus.

KI-LEX er forankret i et prosjekt ved UiB som skal integrere KI inn i jussutdanningen. Nye episoder av podkasten slippes annenhver fredag utover våren.

Du finner podkasten her