UiB-forskere får millioner til forskning på straff og kriminalitet

Henriette Tøssebro og Linda Gröning får finansiert hvert sitt forskningsprosjekt.

Henriette Tøssebro og Linda Gröning (Foto: UiB)
Henriette Tøssebro og Linda Gröning (Foto: UiB)

Det juridiske fakultet ved UiB får finansiert begge prosjektene gjennom tildelinger fra Norges forskningsråd. Forskningsdekan Ragna Aarli sier i en pressemelding at hun er svært fornøyd med tildelingen og at det tradisjonelt har vært vanskelig å få ekstern finansiering til rettsvitenskapelige prosjekter.

– Det er stor konkurranse om midlene fra Forskningsrådet, og da er det ekstra gledelig med tilslag på to prosjekter som vi har vurdert som gode og viktige, sier hun.

7 millioner

Førsteamanuensis Henriette N. Tøssebro får 7 millioner kroner til prosjektet Exploring Contemporary Legal Challenges to the Execution of Punishment (EX-PUN), som er et samarbeid med forskere ved Nalsar University of Law i India.

Formålet med prosjektet er å utforske de rettslige utfordringene som oppstår ved gjennomføring av straff.

12 millioner

Professor Linda Gröning får 12 millioner kroner til prosjektet Protecting child rights and public safety: Premises for the integration of child's best interest and crime prevention (PROTECT).

Prosjektet skal vurdere hvordan man best kan beskytte rettighetene til barn og unge som begår kriminalitet, samtidig som man ivaretar samfunnets sikkerhet.

Begge prosjektene vil ha oppstart i løpet av 2025, og pengene skal blant annet brukes til å ansette stipendiater og postdoktorer, opplyser UiB.