Nadia Ansar og Abid Raja fikk ærespris

– De har ved sine dypt personlige historier bidratt til holdningsendringer, sa juryleder Trygve Staff i Advokatforeningens Oslo krets.

Abid Raja, Nadia Ansar og Trygve Staff (Foto: privat)
Trygve Staff, leder i Advokatforeningens Oslo krets, delte torsdag kveld ut Oslo krets ærespris for 2023 til Abid Raja og Nadia Ansar (foto: privat)

Nadia Ansar og Abid Raja er denne uken tildelt Oslo krets' ærespris for 2023.

Under prisutdelingen sa juryleder og leder i Advokatforeningens Oslo krets, advokat Trygve Staff, at ekteparet gjennom sine bøker og dypt personlige historier har vist en sjelden åpenhet som bidrar til bedret rettssikkerhet.

– De har ved sine dypt personlige historier bidratt til holdningsendringer og til bedret faktisk rettssikkerhet og styrking av minoriteters rettsvern. Prisvinnerne har opplevd vold i egen barndom, kvinneundertrykkelse og patriarkalske holdninger, som de har kjempet imot og vunnet over. Åpenheten som de to prisvinnerne har utvist, gjør det enklere for andre å snakke, der det frem til nå har vært tiet. Dette er avgjørende bidrag for faktisk rettssikkerhet, sa Trygve Staff under prisutdelingen, ifølge en pressemelding fra Cappelen Damm.

Nadia Ansar og Abid Raja sier de er svært stolte over å motta æresprisen.

– Bøkene er for oss et slags ektefelle-prosjekt, hvor vi ønsker å bidra til frihet for alle, sier Nadia Ansar.

– Jeg blir ekstra stolt over å få motta denne prisen sammen med Nadia. Vi har stått i så mange kamper sammen, sier Abid Raja.