Ny karrierepodkast for jurister på lufta: – Lytterne skal lære noe og få tips

Karriererådgiver og coach Kristin Weholt intervjuer både unge og mer erfarne jurister om karriere og arbeidsliv.

Frida Fostvedt og Stig L. Bech (Foto: privat/Wiersholm)
I de to første episoden av "På RETT vei", møter du henholdsvis Frida Fostvedt og Stig L. Bech. (Foto: privat/Wiersholm)

– Juristforbundets karriererådgivere blir ofte spurt: Hvilke jobber finnes egentlig der ute for jurister? I første sesong av podkasten «På RETT vei» forsøker vi å finne svar på det spørsmålet, forteller coach og karriererådgiver i Juristforbundet, Kristin Weholt.

I podkasten, der hver episode er på rundt en halvtime, intervjuer hun jurister fra ulike deler av arbeidslivet: Unge som erfarne, i både offentlig og privat sektor og innenfor de fleste rettsområder.

Kristin Weholt (Foto: Juristforbundet)
Kristin Weholt leder den nye podkasten som er ute nå (Foto: Juristforbundet)

Hun spør jurister om hva jobben deres går ut på, hva som er det beste ved å jobben og hvem den passer for.

­– Vi ønsker å vise karrieremulighetene og lytterne skal lære noe og få tips, sier hun.

Partner i Wiersholm

Det ligger to episoder ute. Den ene er kalt «Revenge of the Nerds» og er en samtale med Stig L. Bech, som er partner i Wiersholm.

«Hvordan ser arbeidshverdagen ut for en partner i et av de store advokatfirmaene. Og hvordan blir du en av landets beste advokater innenfor fast eiendom? Dessuten er Stig åpen om at han har bipolar lidelse. Har han noen råd til andre jurister med mentale lidelser, som bekymrer seg for at det kan stå i veien for en spennende karriere?», heter det i presentasjonen.

Rådgiver i UD

Den andre har navnet «En pandemi og et militærkupp senere», og man møter Frida Fostvedt, rådgiver i rettsavdelingen i Utenriksdepartementet. Hun har blant annet jobbet tre år ved den norske ambassaden i Yangon, Myanmar. 

«Hvordan forbereder man seg på å flytte og jobbe i en helt ny kultur. Og hva er egentlig arbeidsoppgavene ved ambassaden når en pandemi bryter ut i et land som har vesentlig færre ressurser enn vi har i Norge, og det attpå til kommer et militærkupp?», heter det om episoden.

Du kan høre på podkasten «På RETT vei» her.