Jurister stiller med rettighetsinformasjon under Arctic Pride

Publikum kan stille juridiske spørsmål og frivillige jurister og jusstudenter vil synliggjøre betydningen av god rettshjelp under Arctic Pride i Tromsø.

Pride i Oslo (Foto: Rettssenteret)
Frivillige jurister og studenter stiller opp under Arctic Pride i Tromsø. Bildet er fra Pride i Oslo tidligere i år (Foto: Rettssenteret)

Denne uken foregår Arctic Pride i Tromsø. Festivalen skal skape trygge og inkluderende møteplasser for alle som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Nord-Norge, sier arrangøren, som skriver at Arctic Pride skal «fremme inkluderende holdninger som motarbeider diskriminering, hets og forfølgelse av skeive uansett kulturell bakgrunn og i et internasjonalt menneskerettighetsperspektiv».

Det stiller flere jurister på festivalen for å få fokus på det juridiske perspektivet og for å informere om rettshjelp, forteller Cathrine Moksness. Hun er leder for Rettssenteret, som stiller sammen med blant andre advokatfirmaet Haavind, Jusshjelpa i Nord-Norge og studentforeningen CF Tromsø.

Onsdag kveld arrangeres en paneldebatt med temaet «Hvordan kan jussen styrke og bevare vårt velferdssamfunn?»

- Det kommer spennende paneldeltakere fra ulike sektorer i arbeidslivet og en engasjert ordstyrer, førsteamanuensis ved det juridiske fakultet UiT, Marius Storvik, som vil belyse temaet fra ulike samfunnsperspektiver, sier Moksness.

Hun forteller at det også vil være en stand på Rådhuset i Tromsø fra klokken 12.00 til 16.30 på torsdag og fredag.

- Her vil publikum møte på frivillige jusstudenter og jurister, som står klare for å dele innsikt om arbeid med å tilby gratis rettshjelp til ulike sårbare grupper, med spesielt fokus på barn og unge. Publikum gis også anledning til å stille juridiske spørsmål, sier hun.