Jusstudenter markerte dagen for psykisk helse

– Vi må jobbe sammen for å styrke og forbedre barns møteplasser, sier jusstudenter som jobber frivillig med rettshjelp.

F.v. Uros Ulrik Jeremic, Sofie Pedersen, Nora Aaserud Berge, Anniken Larsen, Malin Heian, Pernille Kreutzer, Johanna Vogt, Nora Elverum Holm, Sigurd Brodshaug Østrem og Andrea Sjøboden.
F.v. Uros Ulrik Jeremic, Sofie Pedersen, Nora Aaserud Berge, Anniken Larsen, Malin Heian, Pernille Kreutzer, Johanna Vogt, Nora Elverum Holm, Sigurd Brodshaug Østrem og Andrea Sjøboden.

Verdensdagen for psykisk helse, en nasjonal befolkningskampanje om psykisk folkehelse, markeres over hele landet hvert år. 

Årets kampanje oppfordrer til å gjøre viktige møteplasser mer inkluderende – slik at arbeidslivet, skolen, idrettslaget, nabolaget og vennegjengen ikke blir arenaer kun for de som «passer inn i malen».  

«Sosial støtte kan redde liv, særlig i urolige tider. Vi har alle et ansvar for å lage plass til flere», heter i kampanjen som også har engasjert jusstudenter. 

Studentforeningen CF markerte dagen sammen med Rettssenteret 

– Rettssenteret og CF stod skulder ved skulder med Verdensdagen for psykisk helse, som minnet oss alle på årets viktige tema: "Vi trenger å høre til. #lagplass." En påminnelse om at alle, spesielt barn og unge, fortjener et sted der de føler seg hørt, verdsatt og inkludert, skriver de. 

Dagen begynte med en stand på Fontenehuset.

På Fontenehuset: f.v. Marianne Borgen, Sebastian Dubrorgh, Victoria Kaze og Hajrah Yaqub.

  – Det var veldig hyggelig å få hilst på ordføreren mens vi stod på stand på Fontenehuset. Det var godt å høre at hun var enig i at det er viktig å ha tilbud som når ut til barn og unge, spesielt når de står i utfordringer, sier Sebastian Duborgh, frivillig i Rettssenteret.  

«Rettssenteret er en møteplass for studenter, jurister og advokater, der vi sammen arbeider for rett for alle. Vi må jobbe sammen for å styrke og forbedre barns møteplasser», skriver CF og Rettssenteret.

Juridiske studentforeninger stilte sterkt i markeringen, her ved UiO. CF hadde også stand ved fakultetene i Bergen og Tromsø. F.v. Sofie Viddal, Betina Ramsfjell, Alexandra Devold Sedlmayr, Cathrine Moksness, Elias Wahlstrøm, Rebekka Nordli Markhus, Uros Ulrik Jeremic, Victoria Tvedt, Felicia Andresen og Petter Jenssen.