Sommerpraten - Kommuneprosjektet er et kinderegg med hovedfokus på innbyggernes rettsikkerhet

Benedicte Gram-Knudsen er visepresident i Juristforbundet.

Benedicte Gram-Knutsen. Foto: Privat

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- Kommuneprosjektet er et kinderegg, med hovedfokus på innbyggernes rettsikkerhet, anerkjennelse av viktigheten av jurister i kommunal forvaltning.

- Jobben vi har gjort i forbundet og Kommuneprosjektet med fokus på rettsikkerhet i barneverntjenesten, akkurat gjort ferdig høringen til NOUen, Trygg barndom, sikker oppvekst.

- Fått et godt samarbeid med dekan på Juridisk fakultet UIB, sammen setter vi søkelyset på jusutdanningen, forskning og morgendagens jurister.

- Alle treffpunkt vi har hatt med medlemmene det siste halve året, det er viktig for presidentskapet å få bedre og tettere kontakt med tillitsvalgte og medlemmer rundt i landet.

- Jeg har besøkt Elverum, Stjørdal, Trondheim, Sortland, Fredrikstad, Leknes, Tromsø, Øygarden, Bergen, Svolvær, Tønsberg og Longyearbyen.

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Det er kommunevalg og vi starter høsten med en stor SoMe-kampanje rettet ut mot innbyggerne i landets store og små kommuner, viktigheten av jurister i forvaltningen for å ivareta befolkningens rettsikkerhet.

- Arendalsuken, her arrangerer vi en paneldebatt om strandlinjeproblematikk.

- Jobbe videre for å få rettshjelp, det vil si advokatbistand til den private part i alvorlige barnevernssaker, på et langt tidligere tidspunkt enn det man i dag har krav på.

- Kommuneprosjektet går inn i sin 3 fase, vi jobbere med et konkret forslag som kan være med å sette Juristforbundet på dagskartet.

Det snakkes mye om svak kronekurs – blir det utlandet eller norgesferie?

- Jeg har allerede hatt en dyr uke i Spania og kombinasjonen elendig kronekurs, familieferie og en prisstigning i Spania som har økt mye kraftigere enn det norske, kjennes godt på lommeboken. Resten av ferien blir på Vestlandet, nærmere bestemt Voss.

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- Jeg er svært glad i å lese og pleier å bunkre opp bøker til sommeren. I min sommerkoffert ligger nå; «Voksne mennesker» av Maria Aubert, en fantastisk ung norsk forfatter som jeg anbefaler på det varmeste. Ellers ligger «Nu javler» av Heidi Linde og venter på meg sammen med «Vi skulle fortalt hverandre alt» av Judith Hermann.

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- Det må være min datter Sara Rosas låt «Hasta Luego» og klassikeren til Kald Flamme «Feriere» - begge skikkelig gode sommerlåter som gir sommerfølelse og god stemning.