Sommerpraten - Gleder meg til å ta imot nye jusstudenter til BI

Monica Viken er professor og Associate Dean ved BI.

Monica Viken. Foto: Privat
Monica Viken. Foto: Privat

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til på jobb når du går ut i ferie?

- Vi begynner å få landet alle detaljer for studiestart til det nye studiet i rettsvitenskap. Det er vilt mange detaljer som skal på plass og mye koordinering.

- Jeg klarer jo ikke å la være å ha en finger med i det meste, men det er heldigvis et stort engasjement fra både faglige og administrative på BI for at dette skal bli bra.  

Hva gleder du deg til å ta fatt på til høsten?

- Med fare for å gjenta meg selv; det må jo bli å ta imot de nye studentene som begynner på jusstudiet i august. Det gleder jeg meg skikkelig til. Sammen med flotte kollegaer er jeg på plass fra første undervisningsdag.

Det snakkes mye om svak kronekurs – blir det utlandet eller norgesferie?

- Tar sjansen på en liten uke i Alicante, tross svak krone. Ellers blir det nok noen småturer med seilbåten i Oslofjorden.

Hvilken bok pakker du i feriekofferten?

- Som ivrig leser holder det nok ikke med en eneste bok når jeg endelig har litt tid til overs. Tenker å lese ferdig M Train av Patti Smith og har kjøpt Grand Hotel Europa av en forfatter jeg ikke kjenner fra før – Ilja Leonard Pfeijffer. Så skal jeg jobbe meg videre i Brysons A short history of nearly everything

Hvilken låt gir deg den beste sommerfølelsen?

- Intet som slår introen til Reiseradioen når det gjelder sommerfølelse, men En solskinnsdag med Postgirobygget fanger jo også godt sommerstemningen.