Stine Sofies Stiftelse og Wikborg Rein etablerer Barnas Havarikommisjon

Målet er å styrke rettssikkerheten til barn og unge som er utsatt for vold og overgrep.

Ada Sofie Austegard (Foto: Stian Herdal)
Ada Sofie Austegard (Foto: Stian Herdal)

Stine Sofies Stiftelse går sammen med advokatfirmaet Wikborg Rein for å etablere «Barnas Havarikommisjon» - en årlig rapport som skal rette søkelyset på rettssikkerheten for barn og unge utsatt for vold og overgrep.

Første rapport, som lanseres 24. januar 2023, skal belyse kritiske forhold rundt varslingsregler, barn på hemmelig adresse og samvær etter vold, ifølge en pressemelding.

- Vi er svært tilfredse med å få med et solid advokatfirma som kan bidra med sin faglige kompetanse, sier generalsekretær Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse.

- Som samarbeidspartnere for stiftelsen er vi glade for å kunne bidra til en systematisering av disse erfaringene med fokus på systemfeil og juridiske svakheter. Forhåpentligvis vil kommisjonens arbeid gi grunnlag for endringer til det bedre, uttaler Finn Bjørnstad, Managing Partner i Wikborg Rein.

Juridiske rådgivere Endre Bendixen og Line Duesund Svendsen i Stine Sofies Stiftelse, er ansvarlig for rapporten. Stiftelsen får bistand fra advokater og advokatfullmektiger i advokatfirmaet Wikborg Rein; blant annet partnerne Jørgen Vangsnes og Fredrik Gisholt.

Advokatfirmaet bistår med å utrede både gjeldende rett, forholdet til Norges internasjonale forpliktelser og de lovtekniske sidene av potensielle endringsforslag som kan styrke rettssikkerheten til voldsutsatte barn, skriver stiftelsen.