Fikk årets tillitsvalgtpris

Karl Morten Bårdsen er hovedtillitsvalgt ved Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten – Helseklage.

Karl Morten Bårdsen (Foto: Juristforbundet)
Karl Morten Bårdsen (Foto: Juristforbundet)

Under Juristkongressen fredag ble Karl Morten Bårdsen tildelt prisen «Årets tillitsvalgt».

- Dette er en skikkelig «boost». Nå kommer jeg til å begynne alle setninger med at «jeg er årets tillitsvalgt», spøkte prisvinneren da han fikk prisen overrakt av Juristforbundets president Sverre Bromander.

Karl Morten Bårdsen la vekt på at tillitsvalgtjobben ikke er et sololøp og trakk også frem sitt eget lokallagsstyre ved Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten – Helseklage

Juristforbundet har opprettet prisen for å synliggjøre tillitsvalgtes viktige rolle, både for det enkelte medlem, men også for hele forbundet. Prisen deles ut til en tillitsvalgt som har fylt rollen på en særlig god måte.

Prisvinneren ble beskrevet som en dyktig og stødig tillitsvalgt som alltid har tid til den enkelte og har bistått sine medlemmer på en faglig dyktig måte i krevende omstillings- og endringsprosesser.

F.v. Sverre Bromander og Karl Morten Bårdsen (Foto: Juristforbundet)

- Den tillitsvalgte har ved sin rolige og konfliktdempende væremåte bidratt til å opparbeide et godt arbeidsmiljø og samhold blant medlemmene. I tillegg fremheves den tillitsvalgtes diplomatiske egenskaper og evnen til å skape gode relasjoner, og særlig fokus på å skape en god relasjon til arbeidsgiver er fremhevet, noe som er opplevd å gi uttelling for Juristforbundets medlemmer, sa Bromander.

Omstilling

Det blir også pekt at Bårdsen representerer en enhet som har vært i en ekstraordinær situasjon over tid når det gjelder omstilling og endring, og ved det har hatt en særlig viktig rolle når det gjelder å ivareta medlemmenes interesser.

- Men også som bidragsyter i å reetablere og bygge opp en enhet som i dag fremstår som et arbeidssted som i stor grad sysselsettes av jurister, og ved det bidrar til synliggjøring av juristens kompetanse og anseelse, sa Bromander om prisvinneren.

Prisen består av et reisegavekort på kr 10 000, gratis kursavgift til JUS-kurs i hele 2023, samt en karikaturtegning av prisvinneren.