Far og sønn fikk juristbeviset samtidig

Nå kjennes det som om ringen er sluttet, sier Fred Erik Fredly. På en og samme dag mottok han og sønnen Jone beviset på at de begge har fullført master i rettsvitenskap.

Jon Slettli og Fred Erik Fredly (Foto: Kjetil Rydland/UiT)
Jon Slettli og Fred Erik Fredly (Foto: Kjetil Rydland/UiT)

– Det er jo litt spesielt å bli utdannet jurister samtidig, sier far og sønn til Universitetet i Tromsø sin nettside, UiT.no. Sammen med sønnen Jone Sletti kunne Fred Erik i juni ta prodekan for utdanning på det juridiske fakultet i hånden og motta bekreftelsen på at jusstudiet er fullført.

Ga seg ikke

Fredly begynte på juss i 2005, men hoppet av etter noen år. Etter en 12 år lang pause tenkte han imidlertid at tiden var inne for å fullføre. Han er fra før av utdannet sivilingeniør, med en master i management, har hatt full jobb i Harstad kommune hele tiden.

Sønnen Jone Slettli har gått et mer vanlig løp mot juristgraden, men har likevel jobbet bortimot 50% hele veien. Han er i tillegg allerede utdannet som kokk og som næringsmiddelkontrollør.

Slettli har bodd i Tromsø i studietiden, mens Fredly bodde i Harstad, så de har ikke sittet skulder ved skulder i auditoriet. Men de har møttes fra tid til annen, og Slettli hadde en svært god veileder anbefalt til faren, og som Fred også var godt fornøyd med, skriver UiT.

Mer utdanning

De to har nok av utdanning allerede, men de er på ingen måte ferdige.

Slettli skal begynne på et kurs i BIM (som tidligere het teknisk tegning og som nå er på data), mens Fredly sier han venter litt før han ser hva som er det neste han skal fordype seg i. Men noe blir det.

– Min mor sa alltid at vi burde ta utdannelse, men jeg tok kanskje litt av, sier han til UiT.no