Advokat­foreningens salær­aksjon avsluttes - skal mekles

Nå skal det bli mekling i konflikten mellom advokatene og Justisdepartementet.

Jon Wessel Aas (Foto: Thomas Haugersveen)
Jon Wessel Aas (Foto: Thomas Haugersveen)

Advokatforeningen avslutter aksjonen som har stanset straffesakene i Høyesterett, melder Advokatbladet.

– Forutsatt at vi kan bli enige om at vi raskt kommer i en prosess hvor vi har en konsentrert og konkret, tidsavgrenset periode å mekle på, så vil vi være villige til å avslutte aksjonen idet vi går inn i mekling, sier Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas til Advokatbladet.

Det skal nå mekles i konflikten. Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch skal være mekler. Riksmekler Mats W. Ruland skal også delta – men da ikke i sin formelle rolle som riksmekler.

Jon Wessel-Aas uttaler at vil aksjonen vil gjenopptas dersom man ved meklingens slutt ikke kommer til et godt nok resultat.

Advokatenes aksjon for høyere offentlig salærsats, og krav om forhandlingsrett og reversering av halveringen av reisefraværsgodtgjørelsen, har pågått siden november i fjor.

I mars uttalte justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) at «Regjeringen ser svært alvorlig på at boikotten lammer straffesaksbehandlingen i Høyesterett» og at departementet var «villig til å til å bringe inn en nøytral tredjepart under forutsetning av at boikotten avsluttes»