Line Coll blir ny direktør i Data­tilsynet

Coll er i dag partner i Wikborg Rein.

Line Coll (Foto: Wikborg Rein/Fotograf Erik Buraas, STUDIO B13)
Line Coll (Foto: Wikborg Rein/Fotograf Erik Buraas, STUDIO B13)

Regjeringen har utnevnt Line Coll (49) som ny direktør i Datatilsynet. Coll, som er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, er i dag partner i advokatfirmaet Wikborg Rein. Der er hun tilknyttet firmaets fagområde for teknologi og digitalisering.

Den nye direktøren har i tillegg erfaring som advokat fra Equinor ASA, fra advokatfirmaet Wiersholm og fra Norges Bank Investment Management.

I perioden 2007-2008 var hun sekretær for Personvernkommisjonen og fra 2004 til 2007 arbeidet hun som forsker ved Senter for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven og til å jobbe med alle de dyktige fagpersonene i Datatilsynet, sier Coll i en pressemelding.

– Det er en spennende og utfordrende tid for personvernet, og jeg ser frem til å få spille en rolle i det viktige arbeidet Datatilsynet gjør, sier hun.

Line Coll etterfølger Bjørn Erik Thon, som tidligere i år gikk over i ny stilling som likestillings- og diskrimineringsombud.

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik uttaler at han er svært tilfreds med at Coll har takket ja til å lede Datatilsynet de kommende seks årene.

Datatilsynets konstituerte direktør, Janne Stang Dahl, sier tilsynet gleder seg til å jobbe med den nye direktøren.

– Den faglige bakgrunnen, kunnskapen og brede erfaringen hennes gjør at vi er sikre på at personvernet i Norge blir ivaretatt på beste måte også i årene som kommer, sier hun.