Harald Johannessen (Foto: Skattetaten)
– Det internasjonal perspektivet og endringene gjennom digitalisering vil kreve mye av oss, sier Harald Johannessen (Foto: Skattetaten)

Ny juridisk direktør i Skatteetaten

Harald Johannessen blir ansvarlig for regelverksutvikling og rettsanvendelse i etaten.

Onsdag, 12. mai 2021 - 11:21

Harald Johannesen skal lede juridisk avdeling i Skattedirektoratet, og blir ansvarlig for juridiske spørsmål i etaten som har rundt 7500 ansatte. 

– Vi har sett etter en leder som forstår de samfunnsendringene vi står overfor, der digitaliseringen og internasjonale forhold vil påvirke regelverksutviklingen fremover, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark i en pressemelding.

Harald Johannessen, som tiltrer som juridisk direktør i Skatteetaten 1. september, kommer fra stillingen som leder for den sentrale skattefunksjonen i DNB, Group Tax.

Før det har han vært advokat og partner i advokatfirma Selmer, og han har tidligere jobbet flere år i skattelovavdelingen i Finansdepartementet. I tillegg har han erfaring fra Skatteklagenemnda.

– Regelverksutviklingen fremover skal ivareta mange hensyn. Både det internasjonale perspektivet og de store endringene gjennom digitalisering vil kreve mye av oss. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med dyktige medarbeidere i Skatteetaten, samarbeid med Finansdepartementet, internasjonale kollegaer og andre aktører, sier Harald Johannessen.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

Rådmannens stab
Søknadsfrist: 
15.06.2021
NORDEM
Søknadsfrist: 
16.06.2021
Kirkens Bymisjon
Søknadsfrist: 
17.06.2021
Juridiske tjenester, Helse Sør-Øst RHF
Søknadsfrist: 
20.06.2021
Oslo kommune, Kommunerevisjonen
Søknadsfrist: 
20.06.2021
The EFTA Surveillance Authority (ESA)
Søknadsfrist: 
31.08.2021