To av fem UiO-priser til jussforskere

Prisen for yngre forskere til Maja Janmyr og Forskningsprisen til Andreas Føllesdal og Geir Ulfstein.

Torsdag, 6. mai 2021 - 7:32

– Å bli tildelt en av UiOs priser er en flott anerkjennelse fra egen institusjon som blir få til del. At to av UiOs fem priser tildeles forskere ved vårt fakultet er selvsagt stor stas, og jeg gratulerer de tre prisvinnerne på vegne av fakultetet, sier dekan Ragnhild Hennum til universitetets nettsider. 

I omtalen av prisvinneren skriver de at Janmyr var Norges yngste kvinnelige professor da hun ble ansatt, og at hun som første jurist i Norge fått tilslag på og leder et Starting Grant-prosjekt fra Det europeiske forskningsrådet. 

- Professor Maja Janmyr har på kort tid blitt en anerkjent ekspert på flyktning- og migrasjonsrett, både nasjonalt og internasjonalt. Hun har bygget opp et migrasjonsforskningsmiljø ved fakultetet, som har knyttet til seg mange anerkjente forskere på feltet, skriver de. 

Professor Andreas Føllesdal og professor Geir Ulfstein etablerte i 2013 Senter for fremragende forskning (SFF): PluriCourts, som de nå leder.

- Føllesdal og Ulfstein har gjennom en tverrfaglig tilnærming lagt grunnlag for banebrytende forskning om det internasjonale rettssystemet. De begynte samarbeidet ved Senter for menneskerettigheter i 2004, og ved Senter for grunnforskning samlet de en internasjonal, tverrfaglig forskergruppe med filosofer, jurister og statsvitere, heter det i omtalen.

- Tverrfaglig samarbeid og arbeid på tvers av landegrenser har kjennetegnet deres forskningsaktivitet, og de har begge markert seg tydelig i den offentlige debatten. De har i høy grad bidratt til å sette UiO på kartet innen forskning på internasjonale domstoler og det globale rettssystemet.

Les mer om prisvinnerne her

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

Rådmannens stab
Søknadsfrist: 
15.06.2021
NORDEM
Søknadsfrist: 
16.06.2021
Kirkens Bymisjon
Søknadsfrist: 
17.06.2021
Juridiske tjenester, Helse Sør-Øst RHF
Søknadsfrist: 
20.06.2021
Oslo kommune, Kommunerevisjonen
Søknadsfrist: 
20.06.2021
The EFTA Surveillance Authority (ESA)
Søknadsfrist: 
31.08.2021