Hans Petter Graver. Foto:
Hans Petter Graver

Hans Petter Graver får Akademiker­prisen

Professor Hans Petter Graver tildeles Akademikerprisen 2020. – Graver er en rollemodell for andre akademikere, sier juryleder.

Mandag, 24. august 2020 - 16:45

– Som forsker og formidler bringer han frem ny kunnskap, utfordrer etablerte sannheter og viser betydningen av akademikere for politikk og samfunn, sier juryleder Merete Nilsson om Graver. 

Graver mottar prisen for sin forskning, som er både omfattende og tverrfaglig, og sin forsknings- og kunnskapsformidling. 

– Graver har sterk integritet og er ikke redd for å bruke sin tunge fagekspertise på en tydelig og lett forståelig måte i den offentlige samfunnsdebatten. I flere saker har han vært et viktig og uavhengig korrektiv og fremmet kunnskap om god forvaltnings- og myndighetsutøvelse. Graver er gjennom sitt virke med på å sikre en opplyst debatt, hvor hensynet til rettsikkerheten står i høysetet, sier Nilsson. 

Juryen trekker også frem at Graver har markerte seg som en kritiker av saksbehandlingen og innholdet i regjeringens forslag til fullmaktslov som ble utarbeidet da koronapandemien kom til Norge i mars 2020. Han har også deltatt i den offentlige debatten om EØS-skandalen og ansettelsen av ny daglig leder for Norges Bank Investment Management.

Seminar i oktober

Siden 2008 har Akademikerne delt ut Akademikerprisen til personer som har utmerket seg med sin forskning, bidrag til akademisk frihet og kunnskapsformidling.

Prisutdelingen finner sted under seminaret Akademisk frihet under press 21. oktober.

Tidligere i år fikk Hans Petter Graver UiOs formidlingspris for 2020.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO Bømlo kommune
Bømlo kommune
Søknadsfrist: 
03.10.2020
LOGO Politiet
Søknadsfrist: 
04.10.2020
LOGO Justervesenet
Justervesenet
Søknadsfrist: 
05.10.2020
LOGO TEKNA
TEKNA - Teknisk- naturvitenskapelig forening
Søknadsfrist: 
05.10.2020
LOGO Br sund
Søknadsfrist: 
07.10.2020
LOGO NVE
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Søknadsfrist: 
15.10.2020