EØS-sakene satt på vent på grunn av korona

Akutt behov for saksbehandlere i NAV som følge av virusutbruddet gjør at gjennomgang av EØS-saker blir satt på vent.

Det opplyser Arbeids- og sosialdepartementet i en pressemelding.

For å kunne håndtere koronasituasjonen omdisponerer NAV egne ansatte og etaten har fått midler til å ansette flere. Men NAV trenger fortsatt flere saksbehandlere for å håndtere pågangen. 

Regjeringen har derfor besluttet at videre behandling av saker som dreier seg om feiltolkning av EUs trygdeforordning skal settes på vent inntil videre, heter det i pressemeldingen.

Skulle startet etter påske

Etter påske skulle NAVs innsatsteam starte på sakene som gjaldt personer som hadde fått stans eller avslag på ytelser de kunne hatt krav på. Det er i all hovedsak disse sakene NAV nå setter på vent. 

– Regjeringen vil rydde opp i EØS-saken så fort som mulig. Vi er kommet et veldig godt stykke på vei og de alvorligste sakene er nå så godt som ferdigbehandlet, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

Før 2012

Regjeringen har også besluttet å avvente behandling av saker fra før 1. juni 2012 til det foreligger en uttalelse fra EFTA-domstolen.

– Det er naturlig å vente på EFTA-domstolens uttalelse, før vi setter i gang dette arbeidet, sier Røe Isaksen.

NAV har hatt en enorm pågang de siste ukene. I perioden 12. mars til 6. april har det kommet inn totalt 355.700 søknader om dagpenger.