«Fagseminar i Hemingways fotspor»

- God læring i noen av de mest sentrale temaer i arbeidsrett for tiden, skriver advokat Nicolay Skarning om fagseminar i arbeidsrett arrangert på historisk hotell i Italia.

F.v. Nicolay Skarning og Rune Lium (Foto: Nicolay Skarning)
F.v. Nicolay Skarning og Rune Lium (Foto: Nicolay Skarning)

Av advokat Nicolay Skarning

Årets fagseminar for Forum for næringsdrivende i Juristforbundet ble arrangert på historiske Grand Hotel Des Iles Borromee utenfor Milano fra 26-27.9.

Det var hit den 19 år gamle ambulansesjåføren Ernest Hemingway dro på rekonvalesens etter granatskader under første verdenskrig og fant inspirasjon til romanen «A Farewell to Arms.» Derfor heter baren på hotellet Bar Hemingway, hvor hans ganske sterke favorittdrinker serveres både til tørste jurister og andre.

Varsling og plattformarbeid

Leder av forumet, advokat Lise Reiersen introduserte årets foredragsholder, LO-advokat Rune Lium, som både har mange års erfaring som tingrettsdommer og LO-advokat.

Temaet første dag var varsling om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen. Andre dag var det plattformarbeid, arbeid fra en App, som Bolt, Über, Foodora osv. Er oppdragstakerne her egentlig arbeidstakere?

Fremragende pedagogikk

Rune Lium engasjerte de 20 deltakerne umiddelbart med innlegg, kåserier, anekdoter, summeoppgaver og gruppeoppgaver. Et usedvanlig gjennomarbeidet opplegg, som ga god læring.

Foredragsholder Rune Lium (Foto: Nicolay Skarning)

Til og med en domstol ble etablert med saksøker, saksøkte, vitner og advokater. Her var temaet det gode vitneavhør. Undertegnede ble utpekt til rollen som LO-advokat og underlagt rettens strenge blikk. Jeg hadde visst bommet fullstendig på jussen, men fikk heldigvis lov til å fortsette på seminaret.

Festmiddagens beslutning

Deltagerne var veldig fornøyd med god læring i noen av de mest sentrale temaer i arbeidsrett for tiden, hvor flere saker står for domstolene, og hvor det er en rekke forhold advokater må passe på.

Under festmiddagen vedtok derfor en enstemmig gruppe å be Rune være foredragsholder neste år også. Det er bare å begynne å glede seg.

Fagseminaret ble arrangert på Grand Hotel Des Iles Borromee utenfor Milano (Foto: Nicolay Skarning)