Slik kan du enkelt markedsføre deg som advokat

Når potensielle klienter ikke kjenner til deg som advokat eller firmaet du jobber i, kan det være vanskelig å tiltrekke seg nye kunder. Advokatguiden er en nettbasert tjeneste som gjør det enkelt for advokater å bli synlig for nye klienter.

Dette annonsørinnholdet er presentert av nettjenesten Advokatguiden, et norsk selskap som tilbyr en advokatindeks der brukere kan finne og vurdere advokater i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet er i ferd med å utvide til flere markeder. Som advokatindeks gjør Advokatguiden det enkelt og trygt for forbrukere å finne en passende advokat til sin sak, og fungerer også som en plattform hvor advokater kan markedsføre sine tjenester.

Utfordrende å finne rett advokat og nå ut til nye klienter

De fleste får behov for advokathjelp i løpet av livet, men det kan være vanskelig å finne en passende advokat. Det er mange spørsmål som dukker opp: hvem holder til i ditt område, hvilken juridisk ekspertise bør de ha, hvor mye bør det koste og hvilke advokater er virkelig gode? På samme måte kan det være utfordrende å nå ut til nye klienter – nettopp fordi klientene ikke finner deg.

Plattformen Advokatguiden bidrar til å forenkle denne prosessen. Her kan klienter finne advokater basert på geografisk område og ekspertise. Ettersom tjenesten henter inn alle registrerte advokater, advokatfullmektiger og rettshjelpere i Norge, blir du som advokat vist frem for potensielle klienter, og som klient får du opp alle relevante advokater for din sak.

Tidligere klienter kan legge igjen anmeldelser av deg, som også er en fin måte å markedsføre din kompetanse på. På denne måten blir også klientene tryggere på at de velger riktig.

I dag leser mange av oss anmeldelser for å forsikre oss om at tjenesten eller produktet vi kjøper er til å stole på. I USA leser rundt 80 prosent anmeldelser før de kjøper juridiske tjenester. Selv om det ikke nødvendigvis er like mange som leser slike anmeldelser her til lands, er det ingen tvil om at anmeldelser er viktig. Anmeldelser blir vår tids form for «word of mouth».

Markedsføringsplattform for advokater

Advokatguiden benytter informasjon fra Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet til å hente inn registrerte advokater i Norge. Dermed blir det enkelt for deg som advokat å bli synlig for potensielle klienter på plattformen.

Du får automatisk opprettet en egen profil på tjenesten, slik at du dukker opp i portalen når klienter filtrerer etter juridiske rettsområder eller geografiske områder. Med en plattform som Advokatguiden får du mulighet til å vise deg frem blant alle landets advokater. I tillegg blir alternativene mer oversiktlig for potensielle klienter.

Tilpass profilen din

Som advokat kan du gjøre krav på din profil slik at du kan markedsføre dine rettstjenester. Dette betyr at du kan tilpasse profilen med bilde, beskrivelse og nøkkelord, legge til telefonnummer og tilpasse innstillinger for potensielle klienter. Uavhengig av om du gjør krav på profilen din eller ikke, er du synlig i registeret og brukerne kan gi anmeldelser.

Det er gratis å gjøre krav på profilen din, men det er begrensede funksjoner for å redigere profilen. Med en premiumpakke eller tilpasset avtale kan du blant annet tilpasse profilen med enda flere funksjoner, motta leads, få statistikk over profilen, og få bedre synlighet på nett.

Velg advokat på 1-2-3

Fra et forbrukerperspektiv blir det enkelt å finne en advokat. Med Advokatguiden får du oversikt over alle registrerte advokater i hele landet, og kan filtrere på geografisk område og rettsområde advokatene opererer i. I tillegg kan du lese andres anmeldelser og slik vurdere hvilken advokat du vil bli kontaktet av. Det blir med andre ord både enklere og tryggere å finne riktig advokat for deg.

Når du sender inn en forespørsel til Advokatguiden mottar du opptil 3 tilbud fra forskjellige advokater. Det er kostnadsfritt og uforpliktende å få tilbud gjennom Advokatguiden. Fordelen er at du med flere tilbud kan sammenligne de ulike advokatene og velge alternativet som passer dine behov best.

Advokatguiden kort oppsummert

Advokatguiden har som mål å øke transparens i advokatbransjen. Dette gjøres blant annet ved å gjøre alle advokater i landet synlige på ett og samme sted, og samtidig åpne for at tidligere klienter kan gi anmeldelser. Plattformen jobber også for at det skal være enkelt å nå ut til nye klienter, og ikke minst at det skal være enkelt for klienter å finne riktig advokat.