Nytt tinghus i Tønsberg skal stå klart høsten 2025

– Dette prosjektet er en viktig investering i domstolene. Domstolene og deres brukere trenger trygge og verdige lokaler, sier Sven Marius Urke, direktør i Domstoladministrasjonen.

Det nye tinghuset: Dyvik Arkitekter
Det nye tinghuset: Dyvik Arkitekter

Denne beslutningen er en viktig milepæl for rettssystemet i Vestfold, og gir betydelige fordeler for samfunnet som helhet, skriver Domstolsadministrasjonen om Justisdepartementets godkjenning av prosjektet for oppføring av nytt tinghus i Tønsberg.

Tinghuset skal huse Vestfold tingrett, Vestfold jordskifterett og Agder lagmannsrett.

Etableringen av et nytt felles tinghus var en av forutsetningene for sammenslåingen av tingrettene i Horten, Sandefjord, Larvik og Tønsberg i 2019.

"Nybygget vil være på rundt 4 700 kvadratmeter og inneholde gode og funksjonelle rom: 14 rettssaler, møteromsfasiliteter, venteceller og kontorarbeidsplasser for om lag 60 personer" skriver Dyrvik Arkitekter på sine nettsider.

Det nye tinghuset skal ligge like ved Tønsberg stasjon. Innflytting er planlagt høsten 2025.

– Dette prosjektet er en viktig investering i domstolene. Domstolene og deres brukere trenger trygge og verdige lokaler, sier Sven Marius Urke, direktør i Domstoladministrasjonen i en pressemelding.

– Det nye tinghuset gjør det mulig å drive Vestfold tingrett enda mer effektivt, slik forutsetningen var da de fire domstolene ble slått sammen i 2019, sier han.

– Jeg er glad for at departementet har behandlet denne saken raskt, slik at huset kan stå ferdig allerede i 2025.