- Fremstår som tilfeldig at det ble utført i Domus Juridica

Omfattende hærverk i det nye jussbygget på UiO.

Foto: UiO
Foto: UiO

Det var en vekter som oppdaget hærverket i Domus Juridika og varslet politiet. Tirsdag morgen fikk jusstudentene beskjed om at bygget er stengt inntil videre på grunn av massivt hærverk.

"Det er utført et omfattende hærverk på møbler, IT-utstyr og kunst i studentarealer i tilnytning til det åpne atriet i bygget. Det er kun materielle skader, ingen personer er skadet" skriver det juridiske fakultetet i en pressemelding.

De skriver videre at gjerningsmannen er tatt hånd om av politiet, og henviser til politiet for ytterligere informasjon.

"Fakultetet har ingen grunn til å tro at gjerningspersonen har noen tilknytning til fakultetet, men vedkommende har klart å komme seg inn i bygget og gjennomføre hærverket. For fakultetet fremstår som tilfeldig at det ble utført i Domus Juridica. Fakultetet vil politianmelde hærverket" skriver de i pressemeldingen.

Fakultetet forventes å kunne åpne bygget igjen i morgen, onsdag 30. august.