Hun blir politimester i Oslo 

Ida Melbo Øystese har lang fartstid fra ulike stillinger i politiet.

Ida Melbo Øystese (Foto: Politiet)
Ida Melbo Øystese (Foto: Politiet)

Ida Melbo Øystese (54), utdannet jurist fra Universitetet i Bergen, er utnevnt til politimester i Oslo politidistrikt for en åremålsperiode på seks år.

Øystese startet sin karriere i politietaten som politifullmektig i Fredrikstad i 1995. Hun har ledet Felles etterforskningsenhet i tidligere Follo politidistrikt, før hun gikk videre til Politidirektoratet. Øystese har vært personlig rådgiver for tidligere politidirektør Odd Reidar Humlegård og hun har vært visepolitimester i Vest politidistrikt fra 2017 til 2019. De siste tre og et halvt årene har hun vært politimester i Øst politidistrikt.

– Det er viktig for meg å være en politimester som er tett på innbyggerne. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med mange flinke medarbeidere for å skape best mulig polititjeneste for innbyggerne i Oslo politidistrikt, sier hun i en pressemelding fra politiet.

Tidspunkt for tiltredelse i Oslo politidistrikt er ikke fastsatt ennå. Stillingen som politimester i Øst politidistrikt vil lyses ut om kort tid, melder politiet.