Juristforbundet inngår tariffavtale med Finans Norge

– Den nye tariffavtalen er et langt og viktig steg mot gode og ordnede arbeidsforhold for alle jurister i privat sektor, sier leder av Juristforbundet - Privat.

Rådgiver Morten Vollset og forhandlingssjef Kjersti Hatlestad fra Juristforbundet sammen med Marianne Pedersen, advokat i Finans Norge. (Foto: Juristforbundet)
Rådgiver Morten Vollset og forhandlingssjef Kjersti Hatlestad fra Juristforbundet sammen med Marianne Pedersen, advokat i Finans Norge. (Foto: Juristforbundet)

Juristforbundet har nå inngått den første hovedavtalen/overenskomsten for sine medlemmer i virksomheter tilknyttet arbeidsgiverforeningen Finans Norge, melder forbundet.

Finans Norge er medlems- og arbeidsgiverorganisasjon for banker, forsikringsforetak og andre finansforetak og har om lag 240 medlemsbedrifter. Juristforbundet har over 400 medlemmer i virksomheter tilknyttet Finans Norge, og antallet er økende, opplyser forbundet.

– Vi opplever at juristenes kompetanse er ettertraktet i en finansnæring i stadig utvikling. Juristforbundet har en voksende medlemsmasse i bank, forsikring og finans, sier Juristforbundets forhandlingssjef Kjersti Hatlestad.

– Den nye overenskomsten er viktig fordi den sikrer våre tillitsvalgte en plass rundt bordet i omstillings- og endringsprosesser og i forkant av lønnsforhandlinger, sier hun.

Hovedavtalen gis virkning fra og med 1. januar 2023.

Anders S. Amundsen, leder av Juristforbundet – Privat, er svært fornøyd med avtalen og betegner den som et viktig steg.

– Den nye tariffavtalen er et langt og viktig steg mot gode og ordnede arbeidsforhold for alle jurister i privat sektor. Seksjonen vår har arbeidet lenge for å sikre forutsigbarhet for våre medlemmer, noe slike avtaler definitivt bidrar til, sier Amundsen i en pressemelding.