– En streik vil ramme politisk ledelse og blant annet deres arbeid med byutvikling, miljø og velferd, sier Akademikernes forhandlingsleder Erik Graff (Foto: Jiri Havran) 

Varsler Akademiker-streik i Oslo kommune 

383 akademikere, over 70 av dem jurister, tas ut i streik hvis mekling ikke lykkes.

Tirsdag, 15. mai 2018 - 0:00

Akademikernes tariffoppgjør i Oslo kommune har gått til tvungen mekling og Riksmekleren har frist til onsdag 23. mai ved midnatt til å finne en løsning. 

Akademikerne har varslet at de tar ut over 383 akademikere i streik fra 24. mai dersom mekling ikke fører til enighet. Over 70 av dem er jurister. 

Streiken vil i første omgang ramme Rådhuset – med Bystyrets sekretariat og Byrådsavdelingene – Plan- og bygningsetaten og Eiendoms- og byfornyelsesetaten. 

– En streik vil ramme politisk ledelse og blant annet deres arbeid med byutvikling, miljø og velferd. I Plan- og bygningsetaten rammes viktige prosjekter som arbeidet for et bilfritt byliv, sier Akademikernes forhandlingsleder Erik Graff. 

Akademikerne krever endring av lønnssystemet i Oslo kommune – slik at det blir lokale lønnsforhandlinger på den enkelte arbeidsplass. 

– Lønn må forhandles lokalt på arbeidsplassen, slik at kommunen kan sikre seg nødvendig kompetanse og levere gode tjenester til befolkningen, sier forhandlingsleder Erik Graff på Akademikernes nettsted. 

– Dagens rigide lønnssystem er ikke tilpasset kommunens utfordringer og høye ambisjoner. Kommunen sliter med å beholde erfarne ansatte, og har brukt millioner på innleide konsulenter. Lokale forhandlinger vil gjøre det lettere å sikre den kompetansen Oslo har behov for – og levere gode tjenester til befolkningen, sier Graff. 

”Resten av kommune-Norge, sykehusene og staten har alle lokale forhandlinger, og Oslo er nå det eneste området der lønnen bestemmes sentralt for Akademikernes medlemmer”, skriver Akademikerne. 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO Eidsvoll kommune
Eidsvoll kommune, FAMILIENS HUS
Søknadsfrist: 
12.06.2020
LOGO GIEK
Garantiinstituttet for eksportkreditt
Søknadsfrist: 
14.06.2020
LOGO Økokrim
Økokrim, Skatteteamet (Oslo)
Søknadsfrist: 
15.06.2020
LOGO ESA
The EFTA Surveillance Authority, Brussel, Belgium
Søknadsfrist: 
28.06.2020
LOGO Østgård
Advokatfirmaet Østgård DA, Tromsø
Søknadsfrist: 
01.07.2020