

Lærer tillitsvalgte å bli tøffere forhandlere
– Det skal aldri lenger være slik at arbeidsgiver vet at de ender opp med en avtale når de møter våre tillitsvalgte i forhandlinger.
Det sier leder av Juristforbundet Stat, Sverre Bromander, til Juristkontakt i forbindelse med et seminar for topptillitsvalgte i forbundet.
Seminaret, som er en del av Juristforbundets nye topptillitsvalgtprogram, hadde Victor-Bjørn Nielsen som foredragsholder. Han har femten års erfaring som forhandlingssjef i Politiets Fellesforbund og driver nå sitt eget selskap.
– Det er helt avgjørende å stille godt forberedt i forhandlinger, sier Nielsen og viser til at hans erfaring er at arbeidsgiversiden har blitt tøffere.
– Da må også arbeidstakersiden være forberedt. Hvis ikke vil vi få en veldig ubalanse mellom partene, sier han.
”De tillitsvalgte i Juristforbundet skal lære mer om det å ikke inngå avtaler”, het det i invitasjonen til seminaret, som blant annet fokuserte på hvilket forhandlingsrom som skapes når de tillitsvalgte sier nei og hvilket mulighetsrom som åpner seg i tidsrommet mellom uenighetsprotokoll og tvistebehandling.
– Vi skal lære våre tillitsvalgte å si nei. De skal bli tøffere forhandlere. Det betyr ikke at de skal bli mindre samarbeidsvillige eller samhandlingsorienterte. Men de skal være trygge på og komfortable med å si: «Nei takk, dette er ikke noen avtale for oss. Vi lever bedre uten denne avtalen.» Det skal aldri lenger være slik at arbeidsgiver vet at de ender opp med en avtale når de møter våre tillitsvalgte i forhandlinger, Juristforbundet-Stats leder, Sverre Bromander.
– Vi har noen medlemsforeninger som har mye erfaring med det å gå i brudd, og vi har noen medlemsforeninger som ikke har noen erfaring med det å gå i brudd. Vi har formelt sett alltid hatt retten til å si nei, og nå ruster vi opp våre tillitsvalgte til at vi gjør vi den retten reell, sier Bromander.
Han forteller at seminaret følges opp til høsten – da det blant annet skal trenes gjennom simulerte forhandlingssituasjoner.
Ledige stillinger:
«Nå skal vi utvikle nettverk som når ut til enda flere»
Kunne du tenke deg å være nettverksbygger eller ønsker du mer informasjon om etablerte nettverk? Juristforbundets visepresident Katrine Bratteberg skriver her om satsing på lokake nettverk.
Rett til ammefri
Det må antas at behovet for ammefri kan bli større når permisjonstiden blir kortere.
- Mangelfull kompetanse og bruk av «hobbyjurister» svekker innbyggernes rettssikkerhet
Ny rapport: - Forvaltningspraksis i Finnmark i strid med loven
Ny IA-avtale gjelder hele det norske arbeidsliv
Formålet med avtalen er å forebygge sykefravær og frafall, og på denne måten bidra til å øke sysselsettingen.
Bachelorstudenter ikke sikret jusmaster i Aarhus
Bachelorstudenter føler seg lurt etter at Universitetet i Aarhus innfører adgangsbegrensinger.
Snart frist for søknad om dommerstøtte
Kan brukes til studiereise, hospitering eller juridisk forfatterskap.
Forsøkte å få springkniver og gasspistol inn i tinghuset
Springkniver. Batangakniver. Gasspistol. Dette er blant gjenstandene som ble avslørt av sikkerhetskontrollen i Oslo tinghus i 2018.
Påtalejurister fra hele verden samles i Oslo
Påtalemyndighetens uavhengighet er under press i mange land
Ny #metoo-undersøkelse: Jusstudenter unnlater å varsle
Over 17 % av jusstudentene har opplevd seksuell trakassering, men mange velger å ikke varsle om det. – Bekymringsfullt, sier Sofie Rosvoll og Håvard Holm i Juristforbundet.
Birken, triatlon eller yoga på CV-en?
- Toppledere fokuserer i større grad på menneskene enn alt som kan måles.
Etter #metoo: Nye felles retningslinjer mot trakassering på jusstudiet
– Alle skal avstå fra handlinger eller uttalelser som oppfattes som angrep på studentens verdighet, heter det i nye retningslinjer for de tre juridiske fakultetene. Juristforbundet og Advokatforeningen gir sin tilslutning.
Tingrettene i Østfold ønsker sammenslåing
Tingrettene i Fredrikstad, Halden, Moss og Sarpsborg tar selv initiativ til sammenslåing.