– Det er nesten ingen som har skjønt hvor stort dette problemet er, bortsett fra noen kvinneorganisasjoner. Først etter Metoo skjønte vi det, sier Curt A. Lier (Foto: Surdumihail/Pixabay) 

Hundrevis sier de har opplevd seksuell trakassering 

Det har kommet inn flere hundre tilfeller av opplevd seksuell trakassering, sier presidenten i Juristforbundet om metoo-undersøkelsen blant jurister.  

Fredag, 2. februar 2018 - 0:00

Juristforbundets spørreundersøkelse om seksuell trakassering på juristarbeidsplasser har gått ut til alle medlemmer av Juristforbundet og kartleggingen skal ifølge forbundet være klar i slutten av denne måneden. 

Tidligere har Juristforbundets president Curt A. Lier fortalt at undersøkelsen fikk rask respons 

– Det rant inn 1600 svar i løpet av et par timer  

Nå sier Lier at det blant svarene så langt i undersøkelsen er mange i kategorien ”opplevd seksuell trakassering”. 

Bare to timer etter at den var sendt ut, var det kommet inn flere hundre tilfeller av opplevd seksuell trakassering, forteller Lier ifølge Dagens Næringsliv

– Jeg driver stort sett ikke med noe annet om dagen. Det er Metoo som gjelder, sier Lier til DN. 

Lier forteller også at Juristforbundet allerede for ett år siden fikk en henvendelse fra Juridisk rådgivning for kvinner (Jurk) om å bli med på en undersøkelse om seksuell trakassering. Den gang takket forbundet nei. 

– Det er nesten ingen som har skjønt hvor stort dette problemet er, bortsett fra noen kvinneorganisasjoner. Først etter Metoo skjønte vi det, sier han til DN

Juristforbundets medlemsundersøkelse skal kartlegge seksuell trakassering blant forbundets yrkesaktive medlemmer (herunder studenter) og blant forbundets tillitsvalgte. Undersøkelsen er sendt på e-post og er anonym.   

”Vi ønsker å kartlegge omfanget i vår egen bransje slik at vi kan iverksette tiltak og bevisstgjøre egne medlemmer på hvordan de kan bidra til å stoppe seksuell trakassering i arbeidslivet”, sier Juristforbundet om undersøkelsen. 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Emneord: 

Ledige stillinger:

LOGO Eidsvoll kommune
Eidsvoll kommune, FAMILIENS HUS
Søknadsfrist: 
12.06.2020
LOGO GIEK
Garantiinstituttet for eksportkreditt
Søknadsfrist: 
14.06.2020
LOGO Økokrim
Økokrim, Skatteteamet (Oslo)
Søknadsfrist: 
15.06.2020
LOGO ESA
The EFTA Surveillance Authority, Brussel, Belgium
Søknadsfrist: 
28.06.2020
LOGO Østgård
Advokatfirmaet Østgård DA, Tromsø
Søknadsfrist: 
01.07.2020