Foto: Hoan Nguyen

Hedret med frivillighetspris

Fride Wirak mottok Gatejuristens Frivillighetspris og fikk hilsen fra statsministeren.

Onsdag, 4. oktober 2017 - 0:00

Gatejuristen ønsker gjennom den nyopprettede prisen å sette fokus på den store innsatsen de frivillige legger ned, og det er lederne for alle kontorene til rettshjelpstiltaket som har stemt frem vinneren. En stolt Fride Wirak mottok prisen under en utdeling i Oslo 1. september.

Statsminister Erna Solberg sendte en hilsen og gratulasjon via storskjerm.

– Takk for den innsatsen du har gjort. Ikke bare for klientene du har hjulpet, men også for ditt bidrag til å videreutvikle organisasjonen og sørge for at den blir enda sterkere og bedre, sa Solberg.

Blant gratulantene var også Gatejuristens samarbeidspartnere fra Juristforbundet, Advokatfirmaet Haavind og Help Forsikring.

Administrerende direktør Johan Dolven og advokat Line Karlsen Ask i Help Forsikring, sistnevnte er Fride Wiraks mentor, sa de er stolte støttespillere og imponert over Wiraks arbeid for Gatejuristen.

– Vi støtter Gatejuristen fordi dere treffer målgrupper vi selv ikke når gjennom advokatforsikringen, og dere skaper engasjement rundt rettsområdene mange av våre advokater er opptatt av, sa Johan Dolven.

Det stiller Rasmus Asbjørnsen, partner hos Advokatfirmaet Haavind, seg bak.

– Fride er trainee i Haavinds avdeling for arbeidsrett, og vant dette traineeoppholdet som en premie vi delte ut blant de flinke frivillige i Barnas jurist og Gatejuristen. Når vi ser etter talenter er det absolutt positivt at kandidatene har et samfunnsengasjement og er engasjert i frivillig arbeid. Et forretningsadvokatfirma trenger det, ikke minst fordi vi gjennom å ha engasjerte og dyktige medarbeidere blir bedre advokater. Det er viktig å kunne se perspektiver utenfor forretningsjusen. Det opplever vi at Fride gjør. Vi er utrolig stolte av samarbeidet og vi ønsker Fride og Barnas jurist, Barnas økonom og Gatejuristen lykke til videre, sa Asbjørnsen.


«I løpet av sin tid som frivillig har Fride vist stor interesse for faglig utvikling, har opparbeidet seg en bred kompetanse på mange rettsområder og er i dag en stor ressurs for mange andre frivillige», heter det i begrunnelsen. Fv. Ingrid Olsen, Fride Wirak og Cathrine Moksness.

– En stor ressurs

I begrunnelsen for prisen heter det at Fride Wirak med sin trygge og imøtekommende væremåte har skapt gode relasjoner med klientene og bidratt til at noen av samfunnets mest sårbare har våget å fortelle åpent om sine utfordringer.

«I løpet av sin tid som frivillig har Fride vist stor interesse for faglig utvikling, har opparbeidet seg en bred kompetanse på mange rettsområder og er i dag en stor ressurs for mange andre frivillige», heter det i begrunnelsen.

Og videre:

«I tillegg til rettshjelpsarbeidet har Fride vært en aktiv bidragsyter til utviklingen av Gatejuristen Innlandet, Gatejuristen Stavanger og Barnas Jurist. Hun har vist seg som en dyktig organisator. Fride har også vært en engasjert formidler av sine erfaringer med kostnadseffektive frivillighetsmodeller. Hennes engasjement og formidlingsevne har bidratt til å inspirere alle landets gatejuristkontorer til forsterket fokus på potensialet som ligger i å stimulere til frivillighet blant jurister, advokater og jusstudenter».

– Årlig behandler Gatejuristens 150 frivillige om lag 3000 saker i de 15 byene der vi er til stede. Frivillige jurister, advokater, jusstudenter, økonomer, økonomistudenter og sosialfagstudenter er bærebjelken i vår virksomhet. Vi tilbyr grundig opplæring, oppfølging og kvalitetssikring, men det er våre dyktige og dedikerte frivillige som gjør at vi får veldig mye rettshjelp ut av hver krone, sier Cathrine Moksness, leder av Gatejuristen.

 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for jevnlige oppdateringer.

Ledige stillinger:

Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
16.05.2021
Arbeids- og sosialdepartementet
Søknadsfrist: 
21.05.2021
FORSKERFORBUNDET
Søknadsfrist: 
21.05.2021
Ringerike, Asker og Bærum tingrett
Søknadsfrist: 
30.05.2021
Plan, næring og utvikling, Drangedal kommune
Søknadsfrist: 
30.05.2021
Justervesenet
Søknadsfrist: 
30.05.2021
NOREGS HØGSTERETT
Søknadsfrist: 
01.06.2021
Skatteetaten
Søknadsfrist: 
03.06.2021
EFTA Surveillance Authority (ESA)
Søknadsfrist: 
06.06.2021