Fikk 1600 svar i løpet av et par timer 

Juristforbundets #metoo-undersøkelse får rask respons. – Det rant inn 1600 svar i løpet av et par timer. 

Ifølge Curt A. Lier fikk Juristforbundet inn 1600 svar bare i løpet av et par timer (Foto: Thomas Haugersveen) 

Det forteller Juristforbundets president Curt A. Lier til Rett24

Spørreundersøkelsen, som skal kartlegge omfanget av seksuell trakassering på juristarbeidsplasser, har gått ut til alle medlemmer av Juristforbundet og skal ifølge Lier være klar 27. februar. 

– Dette er et omfattende problem også på juristarbeidsplasser. Derfor skal vi nå kartlegge situasjonen, sa Curt A. Lier til Juristkontakt da han i november varslet om undersøkelsen. 

Han mente mørketallene er store og at slike saker fra jurist- og advokatmiljøet er sterkt underrapportert. 

– Det er åpenbart at det er mørketall her. Det kan jeg si fordi både jeg selv og sekretariatet i Juristforbundet blir gjort oppmerksom på og fortalt om til dels grove hendelser som handler om seksuell trakassering. Det forteller meg at vi i juristmiljøet ikke er forskånet fra det som er avdekket gjennom metoo-kampanjen, sa Lier. 

På slutten av fjoråret gikk også Juristforbundet, Advokatforeningen og juridisk fakultet ved UiO samlet ut for å si at seksuell trakassering er uakseptabelt. De vil blant annet samarbeide om retningslinjer for trainéeordningen og arrangementer der studentforeninger og samarbeidspartnere møtes.   

– Vi må erkjenne at man ikke har hatt nok fokus på temaet tidligere, men nå har vi det. Uønsket seksuell oppmerksomhet og seksuell trakassering bør blir et tema det snakkes om på arbeidsplassen. Studenter og unge nyutdannede som går inn i juristbransjen skal føle seg trygge og uønsket adferd må få konsekvenser for de som står for den, var budskapet fra Advokatforeningen, Juristforbundet og fakultetet.