Katrine Bratteberg

Katrine Bratteberg

Katrine Bratteberg

Visepresident i Juristforbundet

Artikler av skribenten

«Juridisk forskning er en investering i retts­sikkerhet»

For å bygge kunnskap, trenger vi forskning. Det er derfor all grunn til å lytte når de juridiske fakultetene over lengre tid har påpekt manglende interesse for og satsning på juridisk forskning, skriver Katrine Bratteberg.

Foto: Thomas Haugersveen

«Koronakrisen kan påvirke ferske juristers yrkesvalg»

Det vil ikke være overraskende om flere søker seg til det man opplever som trygge jobber i disse usikre tidene, skriver Katrine Bratteberg.

«Vilje til å ta ansvar»

Erkjennelse av faglig svikt er smertefullt for en profesjonsutøver, selv om det dreier seg om en kollektiv svikt, skriver Håvard Holm og Katrine Bratteberg. 

Katrine Bratteberg. Foto: Juristforbundet
Debatt

«Sett retts­sikkerhet på kommune­kartet!»

Rettsikkerhet for den enkelte ligger som en grunnverdi i samfunnet vårt og kan ikke være avhengig av hvor man er bosatt i landet, skriver Katrine Bratteberg, visepresident i Juristforbundet. 

Katrine Bratteberg (Foto: Oda Hveem)
Debatt

Om ungdom og lover og sånt

«Unge kan ikke overlates til seg selv når de skal navigere i lover og regler omkring det viktige personvernet, den gode kjøpskontrakten eller hvilke alvorlige handlinger som faller inn under straffeloven», skriver Juristforbundets visepresident Katrine Bratteberg. 

Katrine Bratteberg
Debatt

«Nå skal vi utvikle nettverk som når ut til enda flere»

Kunne du tenke deg å være nettverksbygger eller ønsker du mer informasjon om etablerte nettverk? Juristforbundets visepresident Katrine Bratteberg skriver her om satsing på lokake nettverk.